Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R. [ Mina ]

09. 09. 2021. 13:42   >>  13:41

PLETIKOSIĆ

"Podravka ima svoje slabosti"

Podravka ima svoje slabosti i Budućnost to može da iskoristi i napravi prvi korak ka cilju, plasmanu u narednu rundu Lige šampiona, kazala je srednji bek podgoričkog rukometnog kluba Matea Pletikosić.

Budućnost će u subotu u Koprivnici protiv Podravke početi novu sezonu Lige šampiona.

Pletikosić je kazal da je srećna što se vratila i što je ponovo u Budućnosti.

"Ovo je sezona koja će biti veoma izazovna, ekipa je veoma mlada, nemamo veliko iskustvo, jer smo Tatjana Brnović i ja među najiskusnijima, odnosno sa najdužim stažom u Ligi šampiona. Nadam se ćemo pokazati da smo se dobro pripremile, da ćemo do kraja ostati borbene i fokusirane i poštovati dogovore", rekla je Pletikosić.

Ona je naglasila da rukometašice Budućnosti znaju šta je njihov cilj.

"To je plasman u drugu fazu Lige šampiona, iako smo svjesne da još nijesmo uigrane, jer nijesmo imale dovoljno kontrolnih utakmica u pripremnom periodu. To je problem koji Budućnost ima posljednjih sezona, pa vjerujem da ćemo graditi igru kroz utakmice. Podravka ima svoje slabosti i vjerujem da to možemo da iskoristimo", rekla je Pletikosić.

Desni bek Valerija Maslova naglasila je da je pred podgoričkim timom veliki izazov i početak nove sezone u Ligi šampiona.

"Imale smo duge pripreme tokom kojih nijesmo imale mnogo kontrolnih mečeva, jer smo igrale samo protiv Krima i muških ekipa iz Crne Gore. Trebalo nam je još malo vremena da se uigramo, jer imamo novih igračica, ali mogu da kažem da igramo dobar rukomet, borićemo se sa željom da se predstavimo u najboljem svjetlu", rekla je Maslova.

Ona je istakla da podgoričke rukometašice žele da pružeo maksimum u svakom meču.

"Cilj će uvijek biti da osvojimo dva boda i sa takvim pristupom dočekujemo svakog protivnika. Sa nestrpljenjem očekujemo premijerni meč u novoj sezoni koji nas očekuje u Koprivnici, a koji je veoma važan u borbi za plasman u drugu fazu. Dobro smo se spremile, želimo da igramo našu igru i vjerujem da će to donijeti dobar rezultat", rekla je Maslova.

Budućnost novu sezonu počinje u znatno izmjenjenom sastavu. Nove članice Budućnosti su Matea Pletikosić, Ilda Kepić, Ivana Mitrović, Anastasija Babović, Bruna Zrnić i Nataša Ćorović, dok će Maja Savić u stručnom štabu pomagati Bojani Popović.

Rivali Budućnosti u A grupi, osim Podravke, biće Brest, FTC, CSM Bukurešt, Borusija Dortmund, Rostov Don i Esbjerg.

Dva prvoplasirana tima iz dvije grupe preliminarne runde izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

Ekipe plasirane od 3. do 6. mjesta, kroz plej-of rundu, boriće se za prolaz u četvrtfinale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније