Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

12. 08. 2021. 23:31   >>  23:33

SP U ŠPANIJI

"Lavice" u grupi sa olimpijskim šampionom

Crna Gora na Svjetskom prvenstvu u Španiji koje je na programu u decembru igraće u grupi A protiv Francuske, Angole i Slovenije, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Kasteljonu. U glavnu rundu idu tri prvoplasirane selekcije.

„Lavice“ koje su plasman na planetarnu smotru izborile nakon što su u aprilskom baražu bile bolje od Bjelorusije, bile su u drugom šeširu. Izvučene su pretposljednje iz drugog šešira i nijesu imaće sreće, jer su za protivnike dobile sjajne protivnike.

Francuska je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, Angola je bila rival u grupi na Igrama u Tokiju, „lavice“ su slavile na otvaranju Igara, dok su Sloveniju savladale u grupnoj fazi na prethodnom Evropskom prvenstvu koje je u decembru prošle godine održano u Danskoj.

Na šampionatu će prvi put učestvovati 32 selekcije, a domaćini će od 2. do 19. decembra biti gradovi Kasteljon, Granoljers, Liria i Torvieha.

U preliminarnoj fazi ekipe su podijeljene u osam grupa. Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije.

Nakon glavne runde koja će se igrati u okviru četiri grupe sa po šest timova, po četiri prvoplasirane selekcije osiguraće plasman u četvrtfinale.

Biće to šesto učešće za Crnu Goru na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvaren je osvajanjem petog mjesta na prethodnom, koje je 2019. godine održano u Japanu.

Još nijesu poznati svi učesnici decembarskog šampionata u Španiji, jer tek treba da budu održane kvalifikacije za predstavnike Azije, Sjeverne Amerike i Kariba, te Južne i Centralne Amerike.

Sastavi grupa:

Grupa A: Francuska CRNA GORA, Angola, Slovenija

Grupa B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska

Grupa C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4

Grupa D: Holandija, Švedska, Sjeverna Amerika i Karibi 1, Azija 5

Grupa E: Njemačka, Mađarska, Češka, Slovačka

Grupa F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo

Grupa G: Hrvatska, Azija 2, Južna i Centralna Amerika 1, Sjeverna i Centralna Amerika 3

Grupa H: Španija, Austrija, Južna i Centralna Amerika 2, Azija 6

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније