Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

16. 04. 2021. 20:36 >> 20:37

POPOVIĆ NAKON POBJEDE

"Očekivanja bila prevelika, moglo da bude i ubjedljivije"

Bojana Popović je pobjedom debitovala na klupi „lavica“, na revanš baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji naša selekcija putuju za šest golova prednosti, nakon izdanja koje je moglo da bude i bolje, naročito u prvom poluvremenu.

Popović je na konferenciji nakon meča istakla da su očekivanja bila prevelika i da se osjetila napetost u igri njenih izabranica, kao i razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe, ali da su stvari došle na svoje mjesto u nastavku.

"Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znali da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre. U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašli recept i igra je bila na dobrom nivou. Sa nekim lakim golovima smo došli do konačnih šest golova razlike. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji razliku. Očekivanja su bila prevelika, osjetila se napetost u našoj igri u prvom poluvremenu i evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama. Kada su to djevojke shvatile, počele su da se fokusiraju na svaki sljedeći napad i svaku narednu odbranu. Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo, čekamo revanš koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi", kazala je Popović.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija u našem timu sa devet golova.

"U prvom poluvremenu smo pravile greške koje su posljedica velike želje. Bjelorusija je pokazala da je kvalitetna ekipa i da ima vrhunske bekove i krila. Imale smo velika očekivanja i željele smo da budemo agresivne od početka, ali je Bjelorusija pogađala i iz nekih težih situacija. Nijesmo igrale pametno u prvom dijelu, a čim je odbrana profunkcionisala u nastavku, rezultat se promijenio.Bilo je drugačije nakon što smo ih osjetile u prvom poluvremenu i kada smo ispoštovale dogovor iz svlačionice. U nastavku je odbrana bila značajno bolja i navodile smo ih na greške, iz čega su dolazili lakši golovi iz tranzicije. Na kraju smo zasluženo slavile, ali ima dosta stvari koje možemo da ispravimo i vjerujem da će u Minsku izdanje biti na višem nivou. U revanšu nećemo razmišljati o prednosti koju imamo, već gledamo na meč kao na priliku da se pripremimo i za Tokio i za Svjetsko prvenstvo u Španiji", kazala je Jauković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније