Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

01. 03. 2021. 17:45   >>  17:53

KAPISODA

Crna Gora u martu centar svjetskog rukometa

Podgorica i Crna Gora u martu biće centar svjetskog rukometa i domaćin dva od šest kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda. Od 12. do 14. marta vizu za Tokio u muškoj konkurenciji boriće se Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja, dok će crnogorske rukometašice put do najveće svjetske smotre sportista tražiti protiv Norveške i Rumunije, od 19. do 21. marta.

Kapisoda je kazao da vjeruje u plasman muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo naredne godine. On je istakao da je Savez veliku pažnju posvetio podizanju kvaliteta domaćih takmičenja, sa posebnim akcentom na mlađe kategorije.

Komentarišući dobijanje organizacije dva kvalifikaciona turnira, Kapisoda je kazao da je to veliko priznanje za državu i Savez.

"Pokazali su da imaju povjerenje u našu sposobnost da sve bude organizovano na najvišem nivou. Uslijedila je pandemija virusa COVID-19 i turnir je otkazan za godinu. Već jednom smo prošli sve što podrazumijeva priprema za turnir, smatram da je to pozitivno i sada nam je lakše da uđemo u sve to", rekao je Kapisoda.

On je kazao da imaju velike obaveze i da ih očekuje naporan rad.

"Puno standarda moramo da ispunimo, ali mogu da kažem da smo na visini zadatka. Vjerujem da ćemo biti zadovoljni i nakon turnira, a nakon što ispunimo cilj – to je plasman na Olimpijske igre", rekao je Kapisoda.

Prema njegovim riječima, činjenica da će Crna Gora ugostiti Norvešku, Brazil, Čile i Južnu Koreju koje će se boriti za kartu za Tokio, još jedna je potvrda povjerenja koje IHF ima u mogućnosti crnogorske „kuće rukometa“.

"Uvjereni smo da ćemo biti u stanju da ispunimo sve standarde koji se zahtjevaju od nas. Domaćini smo dva od šest turnira za Tokio i to je podatak koji je za divljenje. Crna Gora će tokom 15-20 dana biti centar svjetskog rukometa, to je velika stvar i svi zajedno možemo da profitiramo od toga", rekao je Kapisoda.

On je naglasio da je muška reprezentacija pretrpjela najveću štetu zbog pandemije nakon uspješnog nastupa na Evropskom prvenstvu u januaru 2020.

"Otkazan je dvomeč protiv Češke u baražu za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, nakon toga smo do posljednjeg dana smo vjerovali da možemo da dobijemo specijalnu pozivnicu, ali smatram da to i nije način da se nađemo na prvenstvu. Imali smo i otkazivanje dvomeča protiv Švedske u januaru", rekao je Kapisoda.

On je podsjetio da reprezentacija naredne sedmice gostuje Švedskoj.

"Najvažnije slijedi krajem aprila i početkom maja, kada ćemo vjerujem uspjeti da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Kontinuitet učešća na velikim takmičenjima je naš najveći cilj", rekao je Kapisoda.

Predsjednik Rukometnog saveza naglasio je da je prioritet u ovoj godini plasman ženske reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju.

"Plasman u Tokio je najvažniji cilj u ovoj godini, pored plasmana rukometaša na Evropsko prvenstvo. To bi značilo ispunjenje cilj poslije teške godine koju imamo zbog situacije sa korona virusom. Vjerujem da moramo da budemo nagrađeni tim rezultatom", rekao je Kapisoda.

On je istakao da ga raduje pozitivan nastup rukometašica na Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru prošle godine, sa novim selektorom Rasmusenom.

"Optimista sam uoči kvalifikacija za Tokio, iako ostaje žal što se naše djevojke neće pred punim tribinama boriti za taj cilj, što je naravno, bila naša prvobitna ideja", rekao je Kapisoda.

Kapisoda je istakao da će prioriteti njegovog mandata i u narednom periodu biti podizanje kvaliteta takmičenja koja se organizuju pod okriljem Saveza, kontinuitet učešća reprezentativnih selekcija na najvećim takmičenjima, kao i zatvaranje finansijske konstrukcije za svaku godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније