Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

24. 02. 2021. 12:10   >>  12:10

ODLUKA IHF-A

Crna Gora domaćin kvalifikacionog turnira za OI

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a na kojem će nastupiti reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje, biće održan u Podgorici, odlučila je Svjetska rukometna federacija (IHF), saopštio je Rukometni savez Crne Gore (RSCG).

Kvalifikacioni turnir biće održan od 12. do 14. marta, a svakog dana u dvorani „Verde“ na programu su po dva meča. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na Igre u Tokiju.

Organizacija jednog od tri kvalifikaciona turnira, odlukom Izvršnog odbora IHF-a, a uzimajući u obzir restrikcije koje su na snazi u Norveškoj zbog pandemije virusa COVID-19, dakle, povjerena je našoj državi i Rukometnom savezu Crne Gore.

Navedena odluka predstavlja veliko priznanje za naš Savez, koji će kao i uvijek do sada, uraditi sve da bude dobar domaćin značajnog međunarodnog takmičenja.

Preostala dva kvalifikaciona turnira u muškoj konkurenciji biće održana u Francuskoj i Njemačkoj.

Crna Gora će dakle, biti domaćin dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, jer će se naša ženska reprezentacija od 19. do 21. marta protiv Norveške, Rumunije i Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), boriti za jedno od prva dva mjesta koja vode na smotru najboljih sportista svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније