Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

23. 02. 2021. 13:50 >> 13:51

PLASMAN ZA OI

Hong Kong ili Tajland protivnik "lavicama"

Hong Kong ili Tajland biće protivnik crnogorskim rukometašicama na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Navodi se da je su promjene uslijedile zbog otkazivanja učešća reprezentacije Kine.

Kina je obavijestila IHF da zbog pandemije virusa COVID-19 otkazuje učešće na kvalifikacionom turniru u Mađarskoj.

Kako je u skladu sa pravilima IHF-a, Kazahstan sada najbolje rangirana azijska reprezentacija, on će zamijeniti Kinu na turniru u Mađarskoj.

To je uslovilo i poziv Hong Kongu kao prvoj, odnosno Tajlandu kao drugoj zamjeni za učešće na kvalifikacionom turniru u Podgorici, na osnovu rezultata tih reprezentacija u azijskim kvalifikacijama.

Čeka se odgovor nacionalnih saveza navedenih država, kako bi bio kompletiran spisak učesnika turnira u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore, osim jedne od azijskih selekcija, protivnici "lavicama" biće Norveška i Rumunija, a plasman na Olimpijske igre izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Turnir je na programu od 19. do 21. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније