Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina

16. 01. 2021. 16:53   >>  16:53 1

"PLAVE" OČEKUJE TEŽAK MEČ

Popović: Želimo da nametnom svoj stil igre

Cilj Budućnosti je da u Brestu pruže maksimum i pokuša da nametne svoj sistem igre protiv protivnika koji je među najboljima u Evropi i pretenduje da izbori plasman na finalni, kazala je trener Bojana Popović.

Budućnost će sjutra biti gost francuskog Bresta, u 11. kolu DELO EHF Lige šampiona.

Popović je kazala da se Budućnost neće unaprijed predati bez obzira ko je protivnik.

"Očekuje nas težak meč nakon važne pobjede protiv Borusije. Brest je već dugo godina jedan od najboljih timova u Evropi koji pretenduje da ide na finalni turnir, sigurno će dati maksimum da upišu dva boda na svom terenu na kojem su odavno neporaženi. Nimalo lak zadatak je pred nama, ali želimo da pružimo maksimum i vidjećemo za što će to biti dovoljno u ovom trenutku", rekal je Popović.

Prema njenim riječima, Budućnost sa Brestom mora da igra svoju igru i da nametne svoj ritam.

"Nemamo mogućnost da trčimo previše, jer moramo da čuvamo snagu da bi mogli da izdržimo svih 60 minuta. Imamo malu rotaciju, dok će Brest bez sumnje, kao i Borusija, pokušati da trči što više, ali mi ćemo pokušati da nametnemo ritam koji nama odgovara", rekla je Popović.

Prvi međusobni duel crnogorskog i francuskog tima, odigran 10. oktobra prošle godine u Bemaks areni, završen je bez pobjednika (22:22).

Budućnost i Brest šesti put biće rivali u Ligi šampiona.

Prošle sezone francuski tim dobio je oba meča – 35:32 u Podgorici i 32:28 u Brestu.

Godinu ranije crnogorski prvak slavio je pred svojim navijačima 23:22, dok je u Brestu bilo neriješeno 22:22.

Brest je drugoplasirani tim u B grupi sa šest pobjeda i po dva poraza i remija.

Budućnost ima skor od tri trijumfa, remi i četiri poraza, a pobjedom u prošlom kolu protiv Borusije napravila je ključni korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Nedjeljni duel u Brestu počeće u 16 sati.

Biće to prvi od tri meča koja će u samo šest dana odigrati izabranice Bojane Popović.

Budućnost 20. januara u odgođenoj utakmici gostuje rumunskoj Vlčei, dok tri dana kasnije u Podgoricu dočekuje danski Odenze.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније