Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

07. 01. 2021. 15:01   >>  15:02

PINO

Budućnost želi da ponovo pobijedi Borusiju

Budućnost želi da, iako će nastupiti oslabljena, da odigra dobar meč i pobijedi Bosrusiju iz Dortmunda, kazala je francuska rukometašica u podgoričkom timu Alison Pino.

Budućnost i Borusija odigraće u subotu u Podgorici utakmicu desetog kola Lige šampiona.

Podgorički tim igraće oslabljen neigranjem Andree Lekić, Tatjane Brnović i Valerije Maslove, a na klupi u Ligi šampiona debitovaće Bojana Popović.

Budućnost je prvi međusobni duel u Dortmundu dobila 28:26.

Pino je kazala da Budućnost ima problema zbog odsustva nekoliko povrijeđenih igračica, navodeći da su iz tog razloga i očekivanja nešto izmijenjena u odnosu na prvobitni plan.

"Imamo mlađi sastav nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone. Biće to teška utakmica za oba tima, dugo vremena nijesmo igrale i nije lako vratiti se u takmičarski ritam. Vjerujemo da možemo da pariramo Borusiji na pravi način, pripremale smo se dobro, razmišljamo pozitivno i želimo pobjedu", rekla je Pino.

Budućnost je u dosadašnjih sedam mečeva, ostvarila dvije pobjede, remi i doživjela četiri poraza, dok Borusija ima pobjedu i šest poraza.

Pino je podsjetila da je Budućnost slavila, ali i da je bila jača za Lekić, Brnović i Maslovu, koje će propustiti subotnji duel.

"Treniramo naporno, moramo da budemo disciplinovane, jer znamo ko smo i što se od nas očekuje. Mlađe igračice koje su priključene prvom timu imaju veliki potencijal, napreduju iz dana u dan i vrijeme radi za njih, ali moraju da budu strpljive i fokusirane, kako bi ispunile ono što se od njih očekuje", kazala je Pino.

Golmanka Armel Atingre smatra da će zbog odsustva tri važne igračice najveći doprinos morati da daju starije koje imaju veće iskustvo.

"Polovinu našeg sastava čine igračice koje su rođene 2002. i 2003. godine, svi znamo da situacija nije jednostavna za bilo koji tim, ali ovo je nešto novo za sve nas i moramo da budemo fokusirane. Borusija je fizički odlična ekipa, trče veoma dobro, dobile su pojačanje Van der Hejden koja je iskusna igračica i šutira lijevom rukom, što je dodatni izazov. Pripremamo se dugo za ovaj meč i vjerujem u pozitivan ishod", kazala je Atingre.

Ona je istakla da je Borusija, uz Podravku i Ramniku Vlčeu, jedan od direktnih konkurenata u borbi za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније