Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

01. 12. 2020. 17:55 >> 17:55

SUSRET PREDSJEDNIKA COK I RSCG

Simonović: "Lavice" imaju posebno mjesto

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, poželio je uspješan nastup ženskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj. On je danas tim povodom razgovarao sa predsjednikom Rukometnog saveza Petrom Kapisodom. Prvi čovjek COK-a kazao je da ,,lavice“ imaju posebno mjesto u svim pričama i razmišljanjima, jer je prva olimpijska medalja osvojena 2012. godine u Londonu, bila za ponos Crnoj Gori.

“Sportistima i sportskim radnicima glavna i najveća želja je da se nađu na Olimpijskim igrama. Razgovori sa Kapisodom uvijek su posebno dragi, a naročito otkad se nalazi u ovoj ulozi, s obzirom na to da ga jako cijenim kao veoma preduzimljivog i sjajnog momka, još od njegovih sportskih dana i borilišta, pa sve do danas. Ne samo što ima sportski duh, već vrlo dobro razumije sport, njegovu suštinu i značaj, zahvaljujući čemu je nakon uspješne karijere postao i veoma uspješan sportski radnik. Drago mi je da smo se vidjeli pred ovo veliko takmičenje, a nakon hrabrih poteza koje je povukao u posljednje vrijeme. Mislim da možemo očekivati novu energiju u rukometnom sportu. Moguće da rezultat ne isprati nove poteze u svakom trenutku, ali oni, u svakom slučaju, jesu vizionarski i originalni. Siguran sam da će, ako ne na kratak, onda sigurno na duži rok dati veoma dobre rezultate. Znam, takođe, da je prije velikih poteza dobro razmislio o svemu, a pravi ljudi imaju hrabrosti, znanja i iskustva da donesu takve odluke. Onako kako je igrao nastavio je da vodi Savez, naš rukomet – kao jedan od sportova u kojima Crna Gora može napraviti rezultat”, kazao je predsjednik COK-a.

Simonović je kazao da COK posebnu obavezu ima prema RSCG-u.

“Naročito imamo obavezu prema Rukometnom savezu koji će biti domaćin kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je odložen za mart. Savez se suočio sa velikim troškovima, a obaveze u vezi sa turnirom, napraviće nove.”, kazao je SImonović.

Kapisoda je istakao da su COK i RSCG uvijek imali sjajnu saradnju.

“Crnogorski olimpijski komitet i predsjednik Simonović su naš pouzdani partneri sa kojim kontinuirano radimo. Nadam se da će u ovom maniru biti nastavljena saradnja. Zadovoljstvo mi je što imam čast da se sa ovakvim predsjednikom, oko svih ključnih stvari, ponekad posavjetujem, a to puno znači. Drago mi je što je COK i moja kuća, gdje sam uvijek dobrodošao. Naravno, očekujem predsjednika Simonovića u prijateljsku posjetu našem Savezu. Vrata su mu uvijek otvorena”, zaključio je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније