Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ RSCG ]

30. 11. 2020. 20:48 >> 20:47

MOTIVA NE FALI

Sve "lavice” negativne, slijedi put za Dansku

Sve igračice i članovi stručnog štaba rukometne reprezentacije Crne Gore su negativni na PCR testu. Naša reprezentacija u srijedu putuje za Dansku koja će biti domaćin smotre najboljih selekcija Evrope, a koju „lavice“ otvaraju u petak kada će u Herningu igrati protiv aktuelnog šampiona Starog kontinenta – Francuske.

Selektor Rasmusen uoči puta će objaviti spisak od 16 djevojaka koje će predstavljati našu državu na šestom prvenstvu Evrope nakon obnove nezavisnosti.

"Jedva smo čekale da se okupimo i krenemo na veliko takmičenje. Naš adut je kolektiv, a ne sumnjam da ćemo pružiti najbolje što možemo i vjerujem pokazati najbolje stvari posebno u odbrani. Čekamo prvenstvo sa drugačijim sastavom, sa malo vremena za pripremu, ali se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Na startu nas čeka jedan od najtežih protivnika, a to je Francuska. Vjerujem da ćemo i na premijeri i na svakom drugom meču pokazati maksimum borbenosti. Do sada nijesmo nastupali u ovom sastavu, svjesni svi da će nam biti teško bez igračica koje su prošle godine igrale u Japanu. Naše je da se borimo najbolje što možemo, motiva ne fali, posebno kada obučemo nacionalni dres", kazala je krilo Majda Mehmedović.

U odsustvu nekoliko važnih igračica u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Japanu iz decembra prošle godine, nekoliko mlađih „lavica“ će imati poseban izazov, jer će preuzeti značajniju ulogu u timu.

Jedna od njih je i srednji bek Itana Grbić, koja će uz debitantkinju u našem nacionalnom timu Mateu Pletikosić, imati zadatak da nadomjesti odustvo Milene Raičević, koja zbog trudnoće propušta predstojeći šampionat.

"Navikle smo se da nemamo mnogo vremena za pripreme za velika takmičenja. Imamo novog selektora, a moramo da budemo zadovoljne zbog odlične atmosfere u timu. Poseban je osjećaj i emocija kada igramo u dresu sa državnim grbom. Sa pozitivnom energijom idemo u Dansku. Imamo veoma tešku grupu, ali izgleda da svaki put moramo da idemo težim putem. Iskreno vjerujem da ćemo izboriti plasman u glavnu rundu. I ja kao i još neke mlade igračice smo čekale veću šansu u državnom timu, oslabljene smo, ali imamo dosta iskustva i dosta djevojaka koje žele da iskoriste priliku. Pružićemo maksimum i vidjeti da li će to biti dovoljno za plasman u drugu fazu", kazala je Grbić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније