Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

20. 11. 2020. 16:24   >>  16:23

"ĐER NAJVEĆI IZAZOV"

Adžić: Vjerujem da ćemo prevazići slabosti

Trener Dragan Adžić kazao je da vjeruje da će rukometašice Budućnosti prevazići slabosti i protiv Đera odigrati dobru utakmicu. Budućnost i Đer odigraće sjutra utakmicu devetog kola Lige šampiona.

Adžić u Mađarskoj ne može da računa na pivota Tatjanu Brnović i beka Alison Pino.

Trofejni stručnjak očekuje da će njegov tim protiv Đera odigrati bolje nego prethodni meč protiv Vlčee.

"Vjerujem da ćemo prevazići slabosti koje imamo zbog brojnih problema sa kojima se suočavamo, kada znamo koliki je izazov igrati protiv Đera. Imamo iskustvo igranja protiv njih, pružili smo dobre partije u posljednja četiri međusobna duela, pripremali smo se i za duel u Podgorici koj je odložen, tako da vjerujem da će nam to koristiti", rekao je Adžić.

On je naglasio da će izazov biti parirati u odbrani protivniku kao što je Đer.

Mađarski tim je lider grupe B sa pet pobjeda i dva remija, dok su izabranice Dragana Adžića u dosadašnjih šest mečeva, upisale dvije pobjede, remi i doživjele tri poraza.

Desno krilo Jovanka Radičević kazala je da će ime protivnika biti dovoljan motiv da se odigra dobar meč.

" U duelu protiv Vlčee se vidjelo koliko nam nedostaje Tatjana Brnović, naročito u odbrani. Na gostovanje Đeru putujemo i bez Alison Pino, ali navikle smo da idemo težim putem i nije prvi put da smo u ovakvoj situaciji. Vjerujem da je ime protivnika dovoljan motiv, neće biti lako jer nemamo dovoljno igračica u rotaciji, ali vjerujem da možemo da prikažemo dobru igru", kazala je Radičević.

U Đeru se sastaju klubovi koji su osvojili sedam od posljednjih osam trofeja Lige šampiona – Budućnost je na krovu Evrope bila 2012. i 2015, a mađarski tim 2013, 2014, 2017, 2018. i 2019. godine.

Srednji bek Itana Grbić, istakla je da je Đer najveći izazov u svjetskom rukometu i to za svaku ekipu.

"To su utakmice u kojima treba da se uživa. Nažalost, neće biti publike, a i mi nijesmo kompletne zbog izostanka Brnović i Pino. To nas međutim, neće spriječiti da pružimo maksimum, tako da idemo da igramo i da uživamo, da probamo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", rekal je Grbić.

Duel u Đeru počeće u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније