Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

28. 10. 2013. 21:10 >> 21:10

RUKOMETAŠI NA OKUPU

Kastratović provjerava mlade snage

Rukometna reprezentacija Crne Gore danas se okupila u Podgorici, odrađen je prvi trening pred put za Strumicu, gdje će 1. i 2. novembra igrati protiv Makedonije.

Selektor "crvenih" Zoran Kastratović ovog puta je pozvao neke mlađe igrače. O smjeni generacije se proteklih dana mnogo pričalo i pisalo, ovoga puta u selekciji nema Roganovića, Osmajića, Pejovića, Simovića, dok je Petak Kapisoda završio karijeru.

"Ovo će biti provjera igrača i njihove forme. EHF nedjelja svakako prija, svaki dan koji provedemo zajedno mnogo znači, međutim u Makedoniji nećemo imati rezultatskog imperativa. Svakako da protivnik inspiriše. Takođe želimo da vidimo da li u bližoj perspektivi možemo računati na ove mlade igrače kao standrardne reprezentativce i nosioce igre. U petak ćemo odigrati prvi meč u Strumici koji će biti zatvoren za javnost i igraćemo tri puta po 30 minuta, dok će u subotu biti jedna prava utakmica u kojoj će ljubitelji rukometa imati šta da vide",kazao je za Handball Montenegro Kastratović.

Na današnjem treningu se nije pojavio kapiten Draško Mrvaljević, koji će EHF nedjelju preskočiti zbog privatnih obaveza, pivot Nemanja Grbović i bek Crvene zvezde Božo Anđelić, koji je pozvan umjesto Draška Mrvaljevića, stižu večeras, a sjutra će se ekipi priključiti as Hanovera Vasko Ševaljević.

"Gro igrača koji su ovdje su oni isti koji su pobijedili Njemačku u junu mjesecu. Kapiten Mrvaljević je oslobođen obaveza u ovoj EHF nedjelji jer završava privatne obaveze u vezi preseljenja iz Austrije u Njemačku. Ne bih rekao da nam neko nedostaje u odnosu na te kvalifikacije u junu, međutim kao selektor crnogorske reprezentacije mogu da kažem da imamo mali fond igrača koji igraju na vrhunskom nivou, tako da svi igrači koji su bili reprezentativci Crne Gore do ovoga okupljanja i dalje su u igri za naredne akcije. Takođe bih ostavio prostora za one koji se razmišljaju da li će nastupati za našu reprezentaciju – to je samo individualna stvar",poručio je Kastratović.



Stigli su golmani Rade Mijatović (Metalurg, Makedonija), Marko Rajković (Valens, Francuska), Nebojša Simić (Malme, Švedska), krila Igor Marković, Milan Popović, Mirko Radović (Lovćen), Miloš Vujović (Budvanska rivijera), Marko Lasica (Pik Seged, Mađarska) i Igor Radojević (Makabi, Izrael), pivot Mladen Rakčević (AEK, Grčka), te bekovi Stevan Vujović (Selesta, Francuska), Bogdan Petričević (Miluz, Francuska), Vuko Borozan (Karlovac, Hrvatska), Žarko Pejović (Tatran, Slovačka), Mirko Milašević (Bijer, Francuska), Ivan Perišić (Cegled, Mađarska), Vladan Lipovina (Kuenka, Španija) i Nemanja Malović (Grashopers, Švajcarska).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније