Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

22. 10. 2020. 13:44   >>  13:47

ULOGA FAVORITA PRIPADA MAĐARICAMA

Radičević: Đer jedan od najvećih izazova

Đer je trenutno u prednosti i favorit je u Podgorici, ali to ne znači da će protiv Budućnosti lako nastaviti seriju bez poraza, kazala je desno krilo podgoričkog tima Jovanka Raduičević. Budućnost i Đer odigraće u subotu utakmicu petog kola Lige šampiona za rukometašice.

Radičević je kazala da je podgoričkim rukometašicama duel sa Đerom jedan od najvećih izazova ove sezone.

"Dolazi nam dobro poznat protivnik. To je ekipa koja svaku sezonu počinje sa istim ciljem – da osvoji Ligu šampiona. Na svakoj poziciji ima dva do tri vrhunska igrača. To je za nas veliki izazov. Očekujem da će svaka od nas biti zdrastveno sposobna da pruži svoj maksimum, a vjerujem da nam motiva neće faliti", kazala je Radičević na konferenciji za novinare.

Ona smatra da Budućnost mora da se fokusira na sebe i svoju igru, navodeći da Đer bez obzira na izuzetan kvaliet ima i slabe tačke.

"Moramo biti koncentrisani, prije svega na odbranu. Tu je ključ dobrog rezultata. Pokušaćemo da osvojimo dva boda, jer će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja", kazala je Radičević.

Komentarišući početak sezone, Radčević je navela da je podgoričkom timu bod protiv Bresta mnogo značio, kao i pobjeda u Dortmundu i pored slabije igre.

"Svjesne smo u kakvom smo stanju, ne bježimo od uloge, jer svaka od nas želi da pobijedi. Trenutno Đer je u prednosti i favoriti je, u seriji je od oko 40 utakmica bez poraza. To ne značu da će doći u Podgoricu da se prošeta. Nećemo se predati, daćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vjidjeti za šta će to biti dovoljno – za bod ili dva", kazala je Radičević.

Pivot Nikolina Vukčević istakla je da Đer ima kvalitet i da je uvijek silno motiviosan kad igra protiv Budućnosti.

"Bićemo i mi motivisani kada igramo protiv jedne od najboljih evropskih ekipa i prvog favorita za trofej. Naše je da ispoštujemo ono što je do nas, da damo sve od sebe. Svaka ekipa ima slabe tačke, na nama je da ih dobrom igrom iskoristimo i dođemo do željenog rezultata", kazala je Vukčević.

Predstojeći duel biće 22. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 14 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala – 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u Glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na posljednja dva završna turnira u Budimpešti 2016. i 2017.

Prije tri sezone Đer je bio uspješniji u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona i slavio u oba duela 26:20 u Podgorici i 30:28 pred svojim navijačima.

Dobio je i oba meča i prošle sezone 28:27 u Podgorici i 26:24 u Đeru.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније