Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

26. 10. 2013. 19:30 >> 19:31
1

PRIPREMA ZA SRBIJU

Vukčević: Apsolutni favoriti protiv Portugalki

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Koimbri protiv Portugala utakmicu drugog kola treće grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Čini se da "crvene" u super atmosferi dočekuju meč sa Portugalom, najveći rival za prvo mjesto u grupi 3 – Poljska je pala u "Morači" 25:21, tako da su izabranice Dragana Adžića rasterećeno doputovale u Koimbru.

"Tačno je da smo apsolutni favoriti protiv Portugala o kome ne znamo previše, međutim svakom meču prilazimo maksimalno ozbiljno i angažovano, tako smo navikle da funkcionišemo i samo takav pristup daje rezultat", kazala je Sara Vukčević.

Dama koja bi mogla dati veliki doprinos našim "lavicama" na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji očekuje da će Portugal biti maksimalno motivisan.

"Nijednog trenutka ne smije doći do opuštanja. Želimo da pobjeđujemo, da unaprijedimo igru u odnosu na meč sa Poljskom, a pritom će i Portugalke biti maksimalno motivisane, što je i razumljivo s obzirom da igraju protiv zvanično najboljeg tima u Evropi", kazala je Vukčević.

"Crvene" već razmišljaju o obavezama koje ih čekaju u Beogradu.

"Meč u Koimbru će nam poslužiti da se što bolje uigramo i pripremimo za mečeve u Srbiji. Bliži se Svjetsko prvenstvo o kojem već razmišljamo i vjerujem da ćemo ponovo biti prave na velikom takmičenju", jasna je mlada kružna napadačica.

U zemlji fudbala i dobrih vina sa nestrpljenjem očekuju dolazak Crne Gore.

"To su igračice koje nastupaju za najbolje evropske klubove i biće nam čast da igramo protiv njih. Svakako da apsolutna uloga favorita pripada Crnoj Gori, međutim mi ćemo nastojati da vidimo gdje smo u odnosu na najbolji evropski tim. U Češkoj smo odigrale dosta slabo, imale smo mnogo tehničkih grešaka, ali zato vjerujem da pred našom publikom možemo pružiti makar jak otpor kvalitetnom rivalu", poručila je Neuza Valente, jedna od najboljih igračica Portugala.

Selektor Adžić imaće u nedjelju dosta prostora da šansu ukaže igračicama koje su ranije imale manju minutažu, a pritom će najvjerovatnije odmoriti rovite Radmilu Petrović, Milenu Knežević i Katarinu Bulatović.

Biće to posljednji zvanični meč naše reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva početkom decembra u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније