Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

RSCG

30. 09. 2020. 20:49   >>  20:47

"ZLATNA LIGA" U DANSKOJ

Francuska prvi protivnik "lavica"

Ženska reprezentacija Crne Gore duelom protiv aktuelnog šampiona Evrope – Francuske u Horsensu, u četvrtak (17.45 sati) počinje nastup na turniru „Zlatna liga“ koji se održava u Danskoj u sklopu EHF sedmice.

"Lavice“ će odigrati kontrolne mečeve protiv tri rukometne velesile, jer će za rivale osim Francuske, imati domaćina Dansku i selekciju Norveške.

Biće to prva akcija „lavica“ nakon Svjetskog prvenstva u Japanu u decembru prošle godine i sjajna provjera pred Evropsko prventsvo koje će u decembru ove godine biti održano u Danskoj i Norveškoj.

"Svi smo srećni što smo na okupu poslije duže vremena i komplikovanog perioda koji je iza nas, a koji i dalje traje. Kod djevojaka vidim dobru energiju, okupili smo se u Danskoj, odradili trening u teretani i sada se okrećemo rukometu. Igraćemo protiv sjajnih protivnika, ali smo svjesni da smo u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale timove, zbog brojnih problema koje smo imali sa sastavom. Vjerujem da će djevojke koje su ovdje iskoristiti svaki minut na terenu. Sa nama su neke nove djevojke, neke će morati da preuzmu veću odgovornost nego što je to bio slučaj do sada, tako da je ovo na neki način i prilika za njih. Ovo je najbolji tim koji imamo na raspolaganju u ovom trenutku i moramo da iskoristimo turnir na najbolji način u pripremi za Evropsko prvenstvo. Želimo da igramo protiv najboljih timova u Evropi iako nijesmo u najjačem sastavu", kazao je selektor Per Johanson.

Na spisku selektora Johansona je 15 igračica i to golmanke Tea Marinović (Šambre, Francuska) i Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević (Budućnost), lijevi bek Đurđina Jauković (Brest, Francuska), srednji bekovi Itana Grbić i Sara Gugač (Budućnost), te desni bekovi Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Dunarea Braila, Rumunija) i Katarina Džaferović (Budućnost).

"Dug period je prošao od posljednjeg okupljanja i s nestrpljenjem smo očekivale da ponovo budemo na pripremama nacionalnog tima. Okolnosti su nešto složenije nego što su bile ranije, ali srećne smo što smo zajedno. Ponosne smo što smo dobile poziv za učešće na ovako jakom turniru i što smo u prilici da igramo protiv najjačih reprezentacija. Ostaje žal što nijesmo u kompletnom sastavu, ali sigurna sam da ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku", kazala je Andrea Klikovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније