Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 10. 2013. 15:37 >> 15:37
1

"ZLATNE LAVICE"

Jovanović: Pružićemo maksimum

Poljska je kvalitetan protivnik, ali će rukometašice Crne Gore dati maksimum da ostvare pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Hrvatskoj, kazala je kapiten Marija Jovanović.

Crna Gora, koja brani trofej i Poljska odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola treće grupe kvalifikacija.

Jovanović je kazala da joj je drago što je reprezentacija ponovo na okupu i što ima priliku da pred svojim navijačima prvu utakmicu odradi kako treba.

"Neće biti lako, jer je Poljska težak i kvalitetan protivnik koji igra agresivnu odbranu. Mi nemamo previše vremena za pripreme, ali ono što sigurno možemo i bez nekog spremanja da doprinesemo jeste da se borimo i da igramo maksimalno. Daćemo sve od sebe, a malo vremena iskoristićemo da se spremimo najbolje što možemo", rekla je Jovanović na konferenciji za novinare.

Krilo crnogorske reprezentacije Jovanka Radičević pozvala je navijače da dođu u što većem broju i pomognu im da dođu do pobjede.

"Uvijek kada igramo u Podgorici Morača nije puna. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju, uz njihovu podršku lakše ćemo doći do dva boda", rekla je Radičević.

Ona je kazala da je umor prisutan, ali da se zaboravlja kada se igra u reprezentaciji.

Lijevi bek Katarina Bulatović respektuje rivala, ali ne sumnja u pobjedu crnogorske reprezentacije.

"Radi se o dobrom protivniku. Maksimalno ćemo se botiti i dati sve od sebe da dođemo do pobjede", rekla je Bulatović.

Selektor Dragan Adžić kazao je da je Poljska kvalitet pokazala izbacivanjem Švedske.

"Sa njima igramo treći put u kvalifikaciajama i sada će nam biti najteže do sada. Dosta su zajedno, polako se ti igrači pozicioniraju u jačim klubovima i postaju kvalitetnmiji. Sada igraju protiv prvaka Evrope pa će im i to biti dodatni motiv. Najveća opasnost prijeti nam sa bekovskih pozicija", kazao je Adžić.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 18 sati.

Ulaznice koštaju tri Eeura, a mogu se kupiti na biletarnici dvorane Morača sjutra od devet do 12 i od 15 do 18 sati.

U trećoj grupi su još Češka i Portugal, koji će biti naredni protivnik Crne Gore, u nedjelju u Koimbri.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније