Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

19. 10. 2013. 13:18   >>  13:19

GOSTOVANJE MIDTJILANDU

Adžić: Biće teže nego u Mađarskoj

Rukometašice Budućnosti u trećem kolu grupe B Lige šampiona igraju protiv danskog Midtjilanda. Meč protiv izuzetno teškog rivala izabranice Dragana Adžića igraju u nedjelju od 15.15 sati.

Svi u taboru "plavih" svejsni su kvaliteta danske ekipe i da bi u slučaju pobjede bili blizu cilja - jedno od prva dva mjesta u grupi. U suprotnom, Dankinje bi bile u prednosti.

Trener Podgoričanki Dragan Adžić vjeruje da njegov tim može do pobjede na najtežem gostovanju do sada u Ligi šampiona, ali očekuje mnogo teži meč od onog protiv mađarskog FTC-a.

"I prije početka sezone smo znali da je naša grupa najteža. Sada nas očekuje duel protiv sjajnog protivnika. Imamo iskustvo igranja protiv njih i u jačem sastavu nego što je aktuelni. Znamo kvalitete danskog tima i koliko mogu te igračice, spremali smo se za njih i da ispravimo slabosti koje smo prikazali u Mađarskoj, naravno u otežanim uslovima zbog problema sa povredama pomenutih igračica. Nemamo imperativ već želimo da stičemo samopouzdanje i da iz utakmice u utakmicu igramo bolje protiv najjačih timova. Smatram da će gostovanje u Danskoj biti mnogo teže nego u Mađarkoj", kazao je juče Adžić, penosi Handballme.me.

Zdavsteni bilten daleko je od savršenog, ali ono što može da hrabri sve navijače Budućnosti jeste da su Klara Voltering i drugarice uvijek bile prave u najtežim situacijama.

"Što se sastava ekipe tiče, stojimo lošije nego što je to bio slučaj uoči prethodnog meča. Milena Knežević nije trenirala ove sedmice, dok je Majda Mehmedović propustila tri treninga. Određenih problema imaju i Klara Voltering i Dragana Cvijić, ali u svakom slučaju sve će biti u sastavu i sigurno je da će dati više od maksimuma da pružimo bolje izdanje nego u Mađarskoj”, rekao je trener "plavih" dama.

 

  Popović: Možemo do dobrog rezultata

Danski mediji bruje o dolasku Bojane Popović u kako kažu “svoju zemlju”. Bojana je u dresu Slagelsea i Viborga osvojila sve što se osvojiti moglo, zapravo je u ovoj zemlji i postala najbolja igračica na planeti, što novinari i ljubitelji ovog sporta u Danskoj nijesu zaboravili.



Ipak Bojana neće putovati sa ekipom, ali zna kako treba igrati protiv Skandinavki.

"Žao mi što iz privatnih razloga neću moći da putujem, jer me dosta pozitivnih stvari veže za tu zemlju, ali vjerujem da Budućnost može napraviti dobar rezultat. Odlično poznajem sistem rada u Ikastu, to je ekipa koja ne griješi mnogo, koja je dugo zajedno i koja igra pozicione i strpljive napade. Čak smatram da će biti mnogo teže za igru nego protiv Ferencvaroša, jer nam ne odgovara igra koju forsira sjutrašnji protivnik. Ono što je sigurno jeste da ukoliko želimo trijumf moramo odigrati mnogo bolje u defanzivi nego što je to bio slučaj u Mađarskoj", kazala je za Handball Montenegro Bojana Popović.

Dankinje trenutno zauzimaju prvo mjesto u grupi B, ali će protiv crnogorkih šampionki vjerovatno igrati oslabljene. Naime, u medijima je osvanula informacija da će Midtjiland sjutra nastupiti bez dvije najbolje igračice Meler i Grot.

  Grupa B

Nedjelja:

14 – FTC – Lublin
15.15 – Midtjiland – Budućnost

1. Midtjiland  2 2 0 0 4
2. Budućnost  2 1 0 1 2
3. FTC    2 1 0 1 2
4. Lublin    2 0 0 2 0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније