Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ zrkb.me ]

17. 07. 2020. 19:16 >> 19:12

STIGLA U PODGORICU

Arenhart: Imam velike snove, kao i Budućnost

Drugo pojačanje Ženskog rukometnog kluba Budućnost za narednu sezonu stiglo je u Podgoricu – nakon francuske reprezentativke Alison Pino, i brazilska golmanka Barbara Arenhart je doputovala u glavni grad naše države i zadužila dres sa brojem 12 koji će nositi u naredne dvije sezone.

"Budućnost je klub koji je poznat širom svijeta i za mene je čast što sam postala dio takvog kolektiva čiji dres ću nositi naredne dvije sezone. S nestrpljenjem očekujem da se upoznam sa svim djevojkama i da počnemo saradnju kako bi ostvarili velike rezultate. Imam velike snove, kao i klub, pa se radujem izazovima koji su pred nama", kazala je Arenhart, koja u redove dvostrukog šampiona Evrope stiže iz mađarskog Vacija.

Osim Pino i Arenhart, pojačanja za narednu sezonu su reprezentativka Srbije Andrea Lekić i mlada Ruskinja Valerija Maslova.

Nakon uvodne faze priprema koju su Pino i mlađe igračice odradile u Podgorici, „plave“ u ponedjeljak u Kolašinu počinju za uigravanjem za novu sezonu.

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

Inače, 33-godišnja golmanka Barbara Arenhart najveći uspjeh u karijeri ostvarila je sa brazilskom reprezentacijom, sa kojom je 2013. godine postala prvak svijeta na šampionatu u Srbiji, na kojem je proglašena za najbolju čuvarku mreže.

Prvi evropski klub za koji je nastupala Arenhart bio je španski Sagunto za koji je nastupala od 2007. do 2010. godine. Nakon toga je sezonu bila u norveškom Bjasenu, u Hipu se zadržala tri godine, a po jednu sezonu provela je u rumunskom Baja Mareu i danskom Nikobing Falsteru.

Najveće uspjehe ostvarila je sa Hipom, sa kojim je osim tri titule prvaka Austrije, osvojila i trofej Kupa pobjednika kupova 2013. godine.

Od 2016. godine je golmanka mađarskog Vacija, trenutno šestoplasiranog tima mađarskog prvenstva, koji je ove sezone nastupao u EHF kupu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније