Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

18. 06. 2020. 12:24 >> 13:51

VJERUJE U TIM

Radičević: Teška i zahtjevna grupa

Crna Gora je dobila veoma tešku grupu u kojoj je svaki protivnik težak i zahtjevan, ali najvažnije je da ekipa bude kompletna i da sve djevojke budu zdrave na početku priprema, kazala je kapiten Jovanka Radičević nakon žrijeba za Evropsko prvenstvo koje će u decembru biti održano u Danskoj i Norveškoj.

Žrijebom je odlučeno da će rivali „lavicama“ u Herningu biti aktuelni šampion Evrope Francuska, jedan od domaćina prvenstva Danska i Slovenija koja je bila protivnik i na posljednjem šampionatu Evrope prije dvije godine.

"Dobili smo veoma tešku grupu. Svaki rival je veoma težak i zahtjevan, ali vjerujem u naš tim. Nadam se da ćemo se okupiti u kompletnom sastavu i da ćemo biti zdrave na početku priprema jer je to najvažnije. Navikle smo navijače i očekivanja svih od Crne Gore su da ide do kraja, ali sada mogu da obećam samo da ćemo se boriti, pa ostaje da se vidi za koji rezultat će to biti dovoljno", kazala je Radičević, prenosi sajt Rukometnog saveza.

Crna Gora će na startu šampionata, 4. decembra, igrati sa Francuskom, dva dana kasnije sastaće se sa Danskom, dok je za 8. decembar zakazan duel sa Slovenijom.

"Mislim da smo dobili jako tešku grupu, ali iskreno to me i ne čudi, jer uvijek idemo težim putem. Za protivnike smo dobile reprezentacije sa kojima često igramo i koje veoma dobro poznajemo, što je možda i pozitivna stvar. Ukoliko budemo na potrebnom nivou u prvom dijelu prvenstva, imamo velike šanse da se nadamo dobrom rezultatu u Danskoj i Norveškoj. Iza sebe imamo veoma dobro prvenstvo u Japanu, svake godine smo sve bolje i uigranije, pa su i moje misli pozitivne uoči izazova koji nas očekuje u Danskoj i Norveškoj", kazala je Majda Mehmedović.

Crnogorskoj selekciji biće to šesti nastup na šampionatima Evrope, a najveći ostvarila je 2012. godine, kada je osvojila šampionski trofej.

U Hrvatskoj, dvije godine kasnije, crnogorske rukometašice završile su kao četvrtoplasirane.

Imaju i po jedno šesto, deveto i 13. mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније