Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

15. 06. 2020. 12:52   >>  12:51 3

SJUTRA ŽRIJEB ZA EP

Roganović: Nadamo se pozivnici za SP

Žrijeb za Evropsko prvenstvo rukometaša biće održan sjutra u Beču, a Crna Gora biće žrijebana iz drugog šešira, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Šampionat Evrope na programu je januara 2022. godine u Mađarskoj.

Evropska rukometna fedetacija objavila je da će timovi biti podijeljeni na osnovu pozicije na EHF rang listi, a Crna Gora zauzima 15. mjesta.

U kvalifikacijama nastupiće 32 reprezentacije, koje će biti podijeljene u osam grupa.

Iz drugog šešira, osim crnogorskih, rivale će čekati i rukometaši Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bjelorusije, Portugala, Rusije i Holandije.

Selektor Zoran Roganović kazao je da se i dalje nada da će Crna Gora ipak dobiti pozivnicu i priliku da nastupi na Svjetskom prvenstvu.

"To bi značilo da ipak, možemo da nastavimo tamo gdje smo stali u januaru poslije Evropskog prvenstva i da ćemo imati kontinuitet koji je potreban ovoj ekipi. Tako da je moj fokus, a i cijele ekipe prevashodno ka Svjetskom prvenstvu. Ukoliko ipak, ne dobijemo pozivnicu onda bi bili u jednom raskoraku i izgubili bi dosta vremena između velikih takmičenja", kazao je Roganović.

Iz prvog šešira biće žrijebani Norveška, Švedska, Danska, Francuska, Njemačka, Slovenija, Češka i Island, iz trećeg Švajcarska, Litvanija, Rumunija, BiH, Ukrajina, Letonija, Poljska i Belgija, a iz četvrtog Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, Kosovo, Farska Ostrva.

Plasman na 15. EHF Euro izboriće po dvije najbolje selekcije, kao i četiri najuspješnija trećeplasirana sastava.

Kao i do sada, u određivanju poretka trećeplasiranih timova neće se računati rezultati sa ekipama koje završe posljednje u grupi.

Početak žrijeba u Beču zakazan je za 17 sati.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније