Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 10. 2013. 08:19 >> 11:23
1

LŠ NA RTCG

Rukometašice Budućnosti u Mađarskoj

Rukometašice Budućnosti igraće večeras od 18 sati u Dabašu s mađarskim FTC-om, utakmicu drugog kola B grupe Lige evropskih šampiona.

Budućnost je na startu najkvalitetnijeg klupskog rukometnog takmičenja u Evropi pred svojim navijačima savladala poljski Lublin 31:19, dok je FTC u Ikastu izgubio od danskog Midtjilanda 32:23.

Ukoliko bi izabranice Dragana Adžića slavile, bio bi to veliki korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja, s obzirom da je FTC, uz “plave”, najjači tim u grupi B.

„Čitave nedjelje smo se kvalitetno pripremali za meč sa Ferencvarošem i mislim da smo spremne da odigramo na željenom nivou“, kazala je Dragane Cvijić.

Kružna napadačica našeg šampiona, od koje se puno očekuje u Mađarskoj, smatra da ih FTC nema čime iznenaditi.

„Dobro znamo kvalitet protivnika i sigurno da nas ne smije opustiti rezultat iz Ikasta, gdje je Ferencvaroš ubjedljivo poražen. Sigurna sam da to nije njihovo pravo lice, već ono kada su nedavno savladale odličnu ekipu Đera“, rekla je Cvijić.

Ukoliko žele trijumf, “plave” će prije svega odlično morati da odigraju u odbrani.

Crnogorski i mađarski tim posljednji put rivali u grupi bili su u sezoni 2007/08, kada su obje ekipe ostvarile po pobjedu pred svojim navijačima.

U Podgorici slavila je Budućnost 22:19, dok je u Budimpešti bilo 36:28 za mađarski tim.

Bili su rivali i u polufinalu Lige šampiona, u aprilu 2002., kada je mađarski tim, koji je tada nastupao pod imenom Herc, bio uspješniji i zahvaljujući pobjedi u Podgorici 33:31 izborio finale.

Prvi duel u Budimpešti završen je neriješeno 32:32, a utakmicu u Dabašu moći ćete direktno pratiti od 17 sati i 50 minuta na RTCG 2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније