Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

08. 05. 2020. 08:34 >> 08:48

CRNOGORSKI TRENER

Vujović hoće radikalne promjene u rukometu

Crnogorski rukometni stručnjak i trener Zagreba Veselin Vujović zalaže se za radikalne promjene u rukometu kako bi ovaj sport ostao konkurentan i postao još atraktivniji kod publike.

On je u razgovoru za Sportske novosti rekao da je njegov konkretan predlog da se pogodak sa deset metara računa kao dva, što bi dalo priliku ekipama s dobrim šuterima da lakše stignu zaostatak, pod uslovom da postižu pogotke.

"Moj predlog je da se gol s udaljenosti od 10 metara računa kao dva, čime bi se dala prilika ekipama koje stižu zaostatak. To bi dalo ovoj igri potpuno drugačiju dimenziju, posebno sa šuterske strane", rekao je Vujović.

Nakon toga, on je rekao da bi i rukomet mogao uvesti VAR tehnologiju s kojom bi broj grešaka sigurno bio znatno manji.

"Takođe mislim i da se napadi ekipa moraju detaljnije ograničiti i to na maksimalno 30 do 35 sekundi. Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Ni VAR tehnologiju nemaju sve fudbalske lige, ali je ima Liga prvaka i ostala velika takmičenja. Sigurno je da bi se s takvim projektom u rukometu smanjio broj grešaka", kaže Vujović i nastavlja:

"Ako vidim nešto na terenu, onda bih mogao pozvati sudije da to provjere, pa ako nijesam u pravu neka se to odmah dokaže, a ne da me kažnjavaju i ponašaju se prema meni kao da sam balavac. Greške nijesu šala, jer mogu uništiti neke ljude", istakao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније