Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

24. 04. 2020. 21:34 >> 21:35
2

KAPISODA

"Neočekivana odluka, idemo dalje"

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda kazao je da je iznenađen odlukom EHF-a da otkaže baraž za Svjetsko prvenstvo, koji je trebalo da bude odigran u junu i u kojem je protivnik crnogorske selekcije trebalo da bude Češka.

"Koliko je odluka o plasmanu naših rukometašica na Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj bilo na neki način očekivano s obzirom na to da smo dijelili prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, toliko je za mene neočikavana odluka da se otkaže baraž za Svjetsko prvenstvo. Što se momaka tiče, nakon nastupa na Evropskom prevenstvu u januaru i plasmana u baraz za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, te nakon povoljnog žrijeba u kojem smo izvukli Češku, vjerovao sam da u tom dvomeču možemo da ih pobijedimo. Međutim, što je tu je, idemo dalje. Nadam se da će naša, relativno mlada ekipa, u narednom periodu nastaviti kontinuitet učešća na najvećim svjetskim takmičenjima", kazao je Kapisoda za Antenu M.

Roganović: Odluka teška pala, momci ogorčeni i utučeni

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović razočaran je odlukom Evropske rukometne federacije (EHF) da otkaže baraž za Svjetsko prvenstvo i tako ostavi “lavove” bez šanse da se nađu u Egiptu narednog januara.

Naša selekcija trebalo je da se u baražu sastane sa Češkom.

Učesnici planetarne smotre određeni su na osnovu plasmana sa posljednjeg Evropskog prvenstva, koje je održano u januaru ove godine, a na kojem je Crna Gora zauzela 18. mjesto.

"Baš žalimo što nam se nije dalo da povežemo dva velika takmičenja, otkad se završilo Evropsko pričali smo da idemo na Svjetsko prvenstvo, da hoćemo da radimo na kontinuitetu koji nam je potreban, a zna se da ova ekipa ima potencijal za to i baš nam je ova odluka teška pala", rekao je Roganović za Pobjedinu Arenu i dodao:

"Samo o tome i razmišljam. To nam je bio dio 'troskoka' u dugogodišnjem planu koji smo svi prihvatili i obavezali se da ćemo ga ispoštavati. Najviše mi je žao momaka, čuo sam se sa njima i osjećam da su ogorčeni i utučeni. Nažalost. ispratićemo još jedno Svjetsko prvenstvo na televiziji i tada će nam vjerovatno biti još veći jad jer pretpostavljam da je trebalo da budemo tamo. Ipak, siguran sam da ćemo skupiti snage, izdići se iznad ovoga i pokazati na narednom Evropskom prvenstvu da smo velika ekipa."

Putnici u Egipat su Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Plasman su ranije obezbijedili Španija, Hrvatska i Norveška, kao tri prvoplasirane sa Evropskog prvenstva, kao i Danska kao aktuelni šampion svijeta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније