Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2020. 16:33 >> 16:36

KAPISODA O KADETIMA

"Sjajna generacija potvrdila kvalitet"

Sjajna generacija crnogorskih kadeta, predvođena trenerom Branom Božovićem, ponovo je povrdila da posjeduje izuzetan potencijal i drugu godinu zaredom osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda.

Crna Gora je do meča za zlatnu medalju došla sa šest pobjeda i porazom od Španije, od koje je izgubila i u finalnom meču.

Crnogorski rukometaši kao drugoplasirani u grupi izborili su četvrtfinale, pobjedama u duelu sa Marokom, Hrvatskom, Turskom, Sjevernom Makedonijom i Tunisom 22:17.

U četvrtfinalu eliminisali su Rumuniju, a u polufinalu Hrvatsku.

U finalnom meču izgubili su od Španije 32:29, od koje su poraženi i u grupi.

Kapisoda je naglasio da je jednako kao i prošle godine prezadovoljan izdanjima crnogorskog tima i rezultatom koji je ostvaren.

„U tako jakoj konkurenciji naši momci ostvarili su sedam pobjeda, a jedina dva poraza doživjeli su od Španije i to u duelima u kojima su u najvećem dijelu meča bili ravnopravan rival. Vjerujem da će druga uzastopna srebrna medalja biti lijepa uvertira za najveći izazov koji očekuje ovu generaciju i to u avgustu, kada će se u Podgorici boriti za plasman u A diviziju, koja je do sada bila nedostižan cilj za naše mlađe muške selekcije“, rekao je Kapisoda na konferenciji za novinare.

On je istakao da „srebrna generacija“ ima izuzetan potencijal i da vjeruje da može da se domogne elite.

„Iz Atine su nam stigla i dva individualna priznanja, na čemu čestitam Radojici Čepiću i Arseniju Dragaševiću, koji su izabrani u idealni tim prvenstva, kao najbolji lijevi i srednji bek“, kazao je Kapisoda.

On je naglasio da je ponosan na odnos momaka prema dresu sa nacionalnim grbom.

„Taj odnos ponovo je bio pravi. Momci su pokazali da mogu biti primjer ostalim crnogorskim sportistma u njihovom uzrastu, kako se i na koji način brane boje svoje države i kako se odnosi prema dresu sa nacionalnim grbom“, rekao je Kapisoda.

Prema njegovim riječima, jedini način da se igrači profilišu za seniorsku reprezentativce da u svojim generacijama igraju protiv najboljih

Trener Brano Božović kazao je da je cilj uoči šampionata u Atini bio zlatna medalja, ali da je zadovoljan i srebrom.

„Naš glavni cilj je plasman u A diviziju, a jedan od puteva ka građenju tog glavnog cilja je bilo Mediteransko prvenstvo. Poslije progšlogodišnjeg šampionata i finala, naš cilj je bio zlatna medalja. Imajući u vidu rivale morao sam biti oprezan, ali znao sam i sa kime idem na šampionat. Momci su odradili sve maksimalno, u nekim trenucima smo se i u hodu snalazili, mijenjali koncepciju i odbranu. Bilo je teško u finalu, falilo nam je možda par odbrana golmana da bi pobijedili“, rekao je Božović.

On je istakao da su momcu pružili maksimum i pohvalio odnos reprezentaciji.

„Biti između Španije i Hrvatske, finalista seniorskog EP, nije mala stvar. To nam daje za pravo da vjerujem u ove momke, da je glavni cilj – plasman u A diviziju ostvariv. Na pravom smo putu, ništa nam ne fali. Bili smo hendikepirani odsustvom dvojice igraće koji igraju u Sloveniji, sa njima bi bili jači“, rekao je Božović.

On je najavio učešće na turniru u Bugojnu, krajem marta i početak aprila, na kojem će im rivali biti najjače evropske selekcije.

„To će nam biti jedan od mjerila trenutnog stanja. U svom godištu imamo šta da kažemo“, rekao je Božović.

Kapiten Radojica Čepić kazao je da je zadovoljan kako su odigrali prvenstvo, navodeći da je to bio najjači Mediteranski šampionat do sada.

„Zadovoljan sam kako smo se borili i došli do finala. Žao mi je što nijesmo dobili turnir, dali smo se od sebe, ali su sitnice prelomili. Utisci su odlični“, kazao je Čepić.

On je istakao da je Španija najteži protivnik, zbog stila igre i brzog protoka lopte.

„Imamo svi želju da jednog dana postanemo seniorski reprezentativce. Šampionat je veliko iskustvo za nas, mnogo nam znači za napredak. Mi smo svjesni da smo iz male države, ali sa velikim srcem. Borimo se za svoju državu i borimo se da je podignemo na što veči nivo“, kazao je Čepić, koji je proglašen za najboljeg srednjeg beka šampionata.

Najbolji lijevi bek Arsenije Dragašević kazao je da su svi igrači ooči finala obećali smo da će dati sve od sebe.

„Imali smo želju da osvimo prvo mjesto, ali nam je za malo izmaklo. Griješili smo dosta tokom utakmice, na kraju svaku trećinu izgubili po gol. Slijedi turnir u Bugojnu, na ljeto B divizija. Cilj je prvo mjesto i A divizija“, kazao je Dragašević.

Najbolji strijelac šampionata Luka Vukićević kazao je da su znali kvalitet rivala, ali da su vjerovali da mogu do zlata.

„Znali smo rivale i da je nikada jače prvenstvo. Naš cilj je bilo zlato, znajući svoje kvalitete. Bili smo blizu, nijanse su odlučivale. Izubuli smo meč na jednu loptu, meč je mogao da se prelomi i na našu stranu. Drugo mjesto odlična uvertira za dalje i da smo na pravom putu“, kazao je Vukićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније