Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

25. 01. 2020. 20:17 >> 20:17

SKANDINAVCI UBJEDLJIVI

Norvežani preko Slovenaca stigli do bronze

Slovenija nije uspjela da dođe do medalje na Evropskom prvenstvu, pošto su izabrnaici Ljubomira Vranješ u meču za treće mjesto poraženi od vicešampiona vijeta Norveške. U Tele2 areni u Stokholmu bilo je 20:28 (12:9).

To je prvo odličje rukometaša Norveške na šampionatima Evrope.

Čini se da je ključ poraza Slovenije loših 10-ak minuta početkom prvog poluvremena, kada su primili šest golova, a na drugoj strani nijesu uspjeli da zatresu mrežu Bergeruda. Na kraju nije pomoglo ni 13 odbrana raspoloženog Ferlina na golu.

Slovenija je na ovom meču vodila samo u uvodnim minutima, kada su Bombač i drugari imali minimalnu prednost (2:1). Od tog momenta, sve stvari u svojim rukama držali su izabranici Kristijana Bergea, koji su već u prvom delu, iako je bilo tvrdo poluvreme, stigli do +4. A onda je uslijedila kanonada selekcije koju sa klupe predvodi Ljubomir Vranješ. Slovenija je u prvih 10 minuta nastavka postigla svega jedan gol, a primila šest, i na taj način sebi potpuno zatvorila vrata koja vode do pobjedničkog postolja i bronzane medalje.

Magnus Joendal je predvodio pobjednika sa sedam golova, Kristijan Bjornsen je dodao pet, a Sagosen i Geran Johanesen po četiri.

Na drugoj strani, pet golova Deana Bombača, četiri Boruta Mačkovšeka.

Finale Evropskog prvenstva između Hrvatske i Španije na programu je u nedjelju od 16 časova i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније