Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2020. 09:26 >> 15:35
22

KAPISODA PORUČIO

Lazović ničim nije uvrijedio bilo koga

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda kazao je da crnogorski reprezentativac Vuk Lazović nijednim potezom nije uradio ništa čime bi uvrijedio bilo koga.

 

Kapisoda je, komentarišući hajku beogradskih tabloida protiv Vuka Lazovića, rekao da se crnogorski reprezentativac časno i dostojanstveno borio sa svojim drugovima za nacionalni tim.

"Eto, stalno smo s Vukom, Rukometni savez Crne Gore i ja lično smo htjeli da mu na svaki način pružimo podršku. Htjeli smo da damo saopštenje za javnost, ali smo se ipak dogovorili da ostanemo nijemi na te provokacije, da je to nepotrebno i da možemo izazvati negativne komentare. Vuk nije uradio ništa što bi uvrijedilo bilo koga, on je samo časno, pošteno i dostojanstveno igrao za svoju reprezentaciju", rekao je Kapisoda u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Govoreći o nastupu crnogorskih rukometaša na Evropskom prvenstvu, Kapisoda je rekao da su naši momci ostvarili cilj koji su postavili, a to je dugo očekivana pobjeda koja je došla nakon 15 utakmica u kojima nijesu uspjeli da dođu do trijumfa.

"Utisci su lijepi. Toliko naroda nam je poslalo poruke podrške, toliko čestitki sa svih adresa, to je znak da smo napravili iskorak na EP. Cilj koji smo postavili je ostvaren, a to je ta dugo očekivana pobjeda, koja je došla poslije četiri prvenstva Evrope i 15 utakmica u kojima nijesmo uspjeli da pobjedimo. Ne možemo i nećemo poraze da pretvaramo u pobjede. Ostaje žal što nijesmo pružili veći otpor ekipi Bjelorusije koja nas je već pobjeđivala", rekao je Kapisoda.

Bjelorusija je, kaže, nakon svega bila bolja ekipa, dok su se naši momci energetski iscrpili poslije meča sa Srbijom.

Kapisoda ocjenjuje da su i rukometašice napravile rezultat mimo očekivanja na Svjetskom prvenstvu u Japanu, dok je muška selekcija napravila iskorak u odnosu na sve do sada.

"Odmah se okrećemo novim obavezama. Kalendar ove godine je baš ispunjen. Prve velike obaveze koje nas očekuju je kvalifikacioni turnir za Olimpijadu koji ćemo mi da organizujemo, tako da se nadamo još jednom dobrom rezultatu", poručio je Kapisoda, uz napomenu da su favoriti na aktuelnom EP Norveška i Hrvatska.

Simić: Igrali smo srcem

Nakon prijema kod predsjednika SO Bar Mića Orlandića, Nebojša Simić koji je proglašen za najboljeg igrača na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije kazao je za TVCG svoje utiske o toj "istorijskoj pobjedi Crne Gore na jednom velikom takmičenju".

"Osjećaj je prosto nevjerovatan. Ostvarili smo prvu istorijsku pobjedu na velikim takmičenju. To je korak koji je Crna Gora dugo čekala. Imali smo problema s povredama. Igrali smo srcem, predstavili smo se najbolje što smo mogli", rekao je Simić.

Žali što nijesu prošli grupu.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније