Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Anadolija/rtcg.me [ Objavio: O. Z. ]

09. 01. 2020. 20:11 >> 20:23

PRVI MEČ NAŠE GRUPE

Bjelorusija ubjedljiva protiv Srbije

Rukometaši Bjelorusije savladali su Srbiju 35:30 (16:15) na startu Evropskog prvenstva, u prvom kolu grupe A, u kojoj je i Crna Gora.

Bjelorusiju je do pobjede vodio Artjom Kalarek sa devet golova, dok su Uladžislau Kuleš i Sergej Šulović postigli po pet. U redovima Srbije najefikasniji je bio Bogdan Radivojević sa šest golova, Stevan Sretenović je postigao pet, a Stefan Vujić i Nemanja Zelenović po četiri.

Prvih desetak minuta igrao se jako brz rukomet, gotovo bez odbrana, što je za posljedicu imalo veliki broj golova. U tom periodu niti jedna ekipa nije uspijevala rezultatski da se odlijepi, da bi to prva učinila Bjelorusija koja u 12. minutu odlazi na plus tri (9:6).

Sve do 22. minute Bjelorusi su održavali tri gola prednosti. No, onda su zaradili dva isključenja, što je Srbija znala da iskoristi i šest minuta prije kraja prvog dijela izjednači na 13:13. Čim je Bjelorusija kompletirala sastav vratila je i kontrolu nad rezultatom, pa je na odmor otišla sa minimalnom prednošću 16:15.

“Orlovi“ su na otvaranju drugo poluvremena uspjeli da izjednače na 18:18, ali to je bilo sve što su napravili. Bjelorusi predvođeni sjajnim golmanom Nikulenkauom i Sergejom Šilovičem u 38. minutu ponovo imaju tri gola prednosti (21:18). Bjelorusija dominaciju na terenu kruniše u 44. minutu, kada je prvi put na utakmici povela sa pet golova razlike (25:20).

U drugom susretu prvog kola grupe “A“ večeras sa početkom u 20.30 sati sastaće se Hrvatska i Crna Gora.

U grupi C, Njemačka je opravdala ulogu favorita protiv Holandije (34:23) i šampionat počela pobjedom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније