Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ RSCG ]

20. 12. 2019. 12:59   >>  12:56 1

IHF ODLUČIO

Crna Gora domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira

Crna Gora dobila je domaćinstvo kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. To je odluka Svjetske rukometne federacije (IHF) koja je našoj državi dala prednost u odnosu na Rumuniju koja je, takođe, podnijela kandidaturu za organizaciju turnira.

''Lavice'', petoplasirane sa Svjetskog prvenstva u Japanu, tako će se pred svojim navijačima protiv Norveške, Rumunije i Sjeverne Koreje boriti za jedno od dva mjesta koja vode na najveću svjetsku smotru sportista.

Kvalifikacioni turnir na programu je od 20. do 22. marta naredne godine u Podgorici.

''IHF je ukazao veliko povjerenje našem savezu donošenjem odluke da nam povjeri organizaciju turnira. Za Savez i Crnu Goru to je veliko priznanje, ali i obaveza da u martu naredne godine budemo dobri domaćini našim gostima iz Norveške, Rumunije i Sjeverne Koreje. Uradićemo sve u cilju kvalitetne pripreme turnira, u nadi da ćemo opravdati povjerenje i doprinijeti da ''lavice'' uz podršku navijača ostvare cilj i izbore treće učešće na olimpijskim igrama, što bi bila kruna generacije koja je mnogo puta do sada obradovala Crnu Goru'', kazao je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, nakon što je IHF objavio odluku.

IHF je odlučio da Španija bude domaćin turnira na kome će još nastupiti Švedska, Argentina i Senegal, dok će Mađarska biti domaćin Rusiji, Srbiji i Kini.

Plasman na Olimpijske igre pored domaćina Japana, obezbijedili su Francuska (šampion Evrope), Holandija (šampion svijeta), Brazil (pobjednik Panameričkih igara), Južna Koreja (pobjednik azijskih kvalifikacija) i Angola (pobjednik afričkih kvalifikacija).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније