Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 12. 2019. 08:31   >>  18:17 17

OD ŠPANIJE

Lavice poražene u dramatičnoj završnici

Crnogorske rukometašice, u dramatičnom i veoma uzbudljivom meču, poražene su od selekcije Španije jednim golom razlike.

U samom finišu utakmice činilo se da će utakmica biti završena remijem, ali su Španjolke povele golom razlike u posljednjim sekundama. Meč je, dakle, završen rezultatom 27:26.

Iako im je pobjeda bila na dohvat ruke, Španjolke su preokrenule rezultat u finišu utakmice, i istopile našu prednost od četiri gola razlike.

Crnogorska selekcija upisala je prvi poraz, nakon serije od četiri uzastopna trijumfa i u Glavnu rundu prenijeće dva boda.

Crnogorske rukometašice povoljnijeg rezultata u duelu za prvo mjesto u grupi koštala je slabija igra u napadu i 15 minuta bez datog gola sredinom drugog poluvremena, tokom koje je Španija napravila seriju od 7:0 i ponovo došla do vođstva.

Crna Gora je povela na startu 2:0, dok je u petom minutu bilo 4:1.

Uslijedila je serija od 5:0 španskih rukometašica za vođstvo od 6:4 u 10, dok je razlika u 18. minutu iznosila četiri pogotka (11:7).

Izabranice selektora Pera Johansona do poluvremena uspjele su da izjednače (14:14), a u 35. minutu ponovo da povedu (16:15).

U 38. razlika je, poslije serije 3:0, iznosila tri (19:16), su 43. minutu, nakon sedmerca Jovanke Radičević, četiri gola (23:19).

Crna Gora je imala i napad za vođstvo od pet pogodaka, ali ga nije realizovala.

Pad u igri rivala, Španija je iskoristila i sa sedam uzastopnih golova napravila potpuni preokret za vođstvo od 26:23 u 56. minutu.

Crnogorske rukometašice sa tri pogotka ponovo su došle do izjednačenja i na korak od boda.

Španija je imala posljednji napad, koji je Barbosa uspjela da realizuje i omogući svojoj reprezentaciji da u Glavnu rundiu prenese četiri boda.

Barbosa i Nerea Penja postigle su po šest, dok je gol manje dodala Mireja Gonzalez.

U crnoporskoj selekciji, na čijem se golu posebno istakla Marija Rajčić, najefikasnija je bila Jovanka Radičević sa sedam, dok su po četiri gola postigle Mlena Rajčić i Jelena Despotović.

Crna Gora će u Glavnoj rundi igrati u grupi sa Rusijom, Švedskom i Japanom.

Prvi rival crnogorskim rukometašicama, u nedjelju, biće Japan.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније