Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

04. 12. 2019. 11:44 >> 16:53
1

"IMAMO SRCE, IMAMO KARAKTER"

Radičević: Ne treba nam euforija

Rukometašice Crne Gore nastavljaju borbu za ostvarenja sna, a to je u ovom trenutku mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Da li mogu da se umešaju u borbu za medalju, ostaje da se vidi. Jovanka Radičević poručuje da ne treba razmišljati o odličjima, već ostati čvrsto na zemlji.

"Rekla sam poslije duela sa Mađarskom da ova generacija Crne Gore ima srce i karakter kakav nema ni jedna selekcija na planeti. To smo pokazale i protiv Rumunije. Nijesmo klonule duhom ni kada je djelovalo da je sve izgubljeno. Kako se to obično kaže, ostavile smo srce na terenu i stigle do zlata vrijedne pobjede, do plasmana u drugu fazu", naglasila je Radičević nakon meča.

Ona je protiv Rumunije sa osam golova bila najefikasnija u sastavu Crne Gore.

"Nema i ne treba nam euforija. Rano je za priču o medaljama. Nastavljamo putem kojim smo krenule. Prije početka šampionata smo rekle da je za nas svaka utakmica finale, svaka utakmice je biti ili ne biti. Tako će biti do kraja. Sada se okrećemo Španiji. Do posljednjeg atoma snage borićemo se za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. To je primarni cilj. Da li možemo više od toga, ostaje da se vidi. Ponavljam još jednom korak po korak. Prvi naredni je Španija", poručila je Radičević.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u sedam sati, igrati sa Španijom, za prvo mjesto.

Neagu: Moramo se fokusirati na Mađarsku

Bivša rukometašica podgoričke Budućnosti Kristina Neagu umalo je presudila Crnoj Gori u današnjem meču 4. kola prve faze Svjetskog prvenstva.

Neagu je bila nerješiva engma za "lavice". Postigla je 11 golova, ali u posljednjih 15 minuta nijedan, pošto je zahvaljujući odličnoj igri u odbrani Radičević, bila potpuno isključena iz igre.

Crna Gora je uspjela da dođe do prednosti u finišu i da slavi u dramatičnoj završnici.

"Bilo je ovo utakmica sa mnogo uspona u padova. I Rumunija je lako mogla do pobjede, linija između trijumfa i poraza bila je tanka", kazala je Neagu nakon meča.

Duel Crne Gore i Španije odlučiće ko će biti prvi u grupi, a treći putnik u drugu fazu biće poznat poslije duela između Rumunije i Mađarske.

"Ponosna sam na svoj tim, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Sada će fokus biti na duel sa Mađarskom, koji moramo da dobijemo kako bi prošle dalje", kazala je Neagu.

Smatra da u dosadašnjem dijelu šampionata Crna Gora nije pokazala ubjedljivu igru, pošto je dva ključna meča dobila sa samo golom razlike.

"Smatram da se Crna Gora muči dosta, iako pobjeđuju. Želim im sreću, ali sam fokusirana na moj tim i narednu utakmicu",zaključila je Rumunka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније