Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Arena / Pobjeda ]

27. 11. 2019. 12:18   >>  12:40

KAPITENKA "LAVICA"

"Brzo smo se adaptirale, počele analize"

Počeli smo sa analizima, a prije toga smo gledale dobre i one manje dobre stvari iz ranijeg kontrolnog meča, kazala je kapitenka ženske rumetne reprezentacije Crne Gore Jovanka Radičević.

Svjetsko prvenstvo u Japanu koje počinje 30. novembra pokazaće ko je bolje radio, a ko slabije spremio taktiku. Prvi mečevi u Kumamotu otkriće ko se psihološki najbolje pripremio, a koga je ambicija progutala.

Veliki timovi protiv, na papiru manjih, u prvim kolima moraće da pokažu i najbolje golgetersko i odbrambeno stanje. Autsajderi, konkretno u C grupi Senegal i Kazahstan, probaće kroz najmanji prolaz da se provuku, zaprijete ili možda čak otkinu neki bod. Zato su Crnogorke oprezne. U stvari, kompletan stručni štab i igračice, koje vide u prvim mečevima šansu za dobar zalet pred seriju teških duela sa Mađarskom, Rumunijom i Španijom.

Naš nacionalni tim stigao je prije pet dana u Japan. Sa ciljem da obezbijedi vizu za kvalifikacioni turnir Olimpijskih igara. Za to će im biti potreban, pod jedan, plasman u narednu rundu i po dva, što više sakupljenih bodova. “Lavice će, ako zadrže ono najbolje što imaju, u drugu fazu ukrstiti koplja vjerovatno sa Rusijom, Švedskom i Japanom, jer su Kina, Kongo i Argentina u D grupi slabijeg kvaliteta.

Samo da počne SP

“Mnogo brže smo se adaptirali nego što sam očekivala. Mislim, prije svega, na naše fizičko stanje, jer smo prvo putovali za Njemačku, igrali utakmicu, a onda nastavili dalje, za Japan, a put je bio pakleno težak. Prvi dan je bio najteži, zato što nijesmo bile naspavane, a brzo ušle u obaveze. Sada je bolje. Baš sam komentarisala da svaka od nas sa dobrim osjećajem počne i završi trening. Vjerujem da će sve biti na puno boljem nivou onda kada počne prvenstvo” kazala je Jovanka Radičević.

Kapitenka je dalje nastavila u svom stilu:

“Tu smo gdje smo, a znamo zbog čega smo tu. Zato, u principu, i ono najmanje što nam ne odgovara, ne vidimo.”

Cilj prema kojem idu “lavice” je dostižan. To što iskustvom nijesu na istom nivou, može se na drugi način nadomjestiti.

“Jako me raduje što vidim vjeru i pozitivan stav. Znamo našu snagu, očekujem daje pokažemo. Prije svega, vjerujem da ćemo energiju i povezanost kanalisati na najbolji način. Za sad ne vidim tremu, samo prijatno uzbuđenje. Svaki dan smo sve bolje. Posvećene smo jedna drugoj i cilju, vjerujem da ćemo u tom stanju ostati do početka i popravljati se iz meča u meč”, rekla je Radičević.

Slabo poznavanje prva dva rivala na šampionatu nije neka mana, a poznavanje Mađarske, Rumunije i Španije je prednost.

Koliko, zapravo, Crna Gora ima korisnih informacija o prvom protivniku?

"Počeli smo sa analizima, a prije toga smo gledale dobre i one manje dobre stvari iz ranijeg kontrolnog meča sa Njemicama Znamo da za Senegal nastupaju igračice koje nijesu dobile šansu da igraju za Francusku. Vrlo sam oprezna iz razloga što je unaprijed dobijenu utakmicu najteže igrati. Znam da ćemo pobijediti, ne želim drugačije da mislim, ali prve utakmice je najteže igrati ko god da je na drugoj strani terena. Mnogo je važnije da sa Senegalom budemo pametne i zrele. Ne smijemo dopustiti euforiji da nas odvede u nešto drugo", ocijenila je Radičević.

Cijeni kapitenka “lavica” jednako sve favorite iz grupe C. Ne smatra da će Rumunija, koja je oslabljena i koju je pred put potresao skandal oko dopinga, za nijansu biti lak rival.

“Rumunke će željeti jednako pobjedu kao i mi, kao i Španija ili Mađarska. Imaće i dodatni motiv. Oslabljene su na nekim pozicijama, ali imaju snagu, kvalitet i želju da igraju najbolje", smatra Radičević.

Poštovaje od Jovanke ima španska reprezentacija. Snaga iskustva mogla bi ovaj tim, koji ima samo jednu medalju sa svjetskih šampionata, da dovede do same završnice.

"Znaju kako se igraju velika takmičenja i znaju što hoće. Pena je mozak ekipe, elegancija na terenu, sve vidi, dosta puta gledajući je pitala sam se da li se uopšte umori ili oznoji. Zaista, lagano igra, a od nje sve kreće. Krila su im vrhunska, istina je da su bez Karmen Martin koja će im mnogo faliti. Imaju sigurnost i veliko iskustvo sa gola. Sa njima igramo posljednji meč u grupi i biče nam teško. Ali, samo zdravlje da nas posluži. Možemo sa svima da igramo”, zaključila je Radićević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније