Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

zrkb.me [ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2019. 14:09 >> 14:09

RUKOMETAŠICE BUDUĆNOSTI

Ispunjen plan, slijedi serija pripremnih mečeva

Rukometašice Budućnosti u Podgorici će nastaviti pripreme za novu sezonu, nakon što su u Beranama odradile bazični dio, koji će biti odlična osnova za seriju kontrolnih mečeva koji već od četvrtka očekuju naše šampionke. Po planu kondicionih trenera Maje Ivanović i Tanje Šarenac, ''plave'' su u Beranama odradile sve što je bilo planirano, a dueli francuskog Bresta i rumunske Ramniku Vlčee koji su rivali i u Ligi šampiona, te ruskog Astrahana, odlične su provjere koje će poslužiti treneru Draganu Adžiću da se uvjeri u trenutnu formu igračica i stekne sliku o detaljima na kojima treba raditi u nastavku priprema.

"Djevojke su u dobrom stanju došle na početak priprema jer su radile tokom ljeta radile po programu koje su im pripremile kondicioni treneri. U Beranama smo radili po novom konceptu i mogu da kažem i odradili sve što je bilo planirano. Nakon testiranja koja smo imali u Podgorici, bili smo svjesni forme svih djevojaka i na osnovu toga smo i koncipirali plan rada. I zdravstveni bilten je povoljan i važno je što su nas zaobišle povrede. Sanja Vujović je dugo bila van terena, ali i njena forma ide uzlaznom putanjom. Osim nje, prvi pripremni meč propustiće i Katarina Džaferović, ali već u narednim duelima, vjerujem da ću na raspolaganju imati kompletan tim", kaže trener Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

U pauzi između dvije sezone, dvostruki šampion Evrope angažovao je šest pojačanja – uz crnogorske reprezentativke i povratnice u dres Budućnosti Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, na vjernost podgoričkom klubu obavezale su se Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović, norveška golmanka Emili Stang Sando, kao i najbolja mlada igračica Bosne i Hercegovine Jovana Ilić.

"Jovanka i Majda odlično poznaju sistem rada u Budućnosti i reprezentaciji, tako da je osjećaj kao da su one bile sa nama svih ovih godina. Sando se pridružila nakon priprema koje je imala sa nacionalnim timom i u dobroj formi nastavila da radi sa nama u Beranama. Siguran sam da će i Sanja brzo savladati naš sistem rada i dostići željeni nivo forme, jer treba imati u vidu da je imala dugu pauzu. Raduje me i to što je Barbara došla u odličnom stanju na početak priprema, a za nju adaptacija neće biti problem jer je dugo bila u Vardaru, gdje je igrala sa Jovankom Radičević, dok je prošle bila saigračica i sa Majdom".

''Plave'' će od četvrtka do 13. avgusta odigrati četiri kontrolna duela u Sportskom centru ''Morača'', od kojih tri protiv timova koji će biti rivali i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prvi protivnik u pripremnom periodu biće francuski Brest, u četvrtak od 18 sati i 30 minuta.

Dueli protiv rumunske Ramniku Vlčee zakazani su za 10. i 11. avgust, dok je okršaj protiv ruskog Astrahana na programu 13. avgusta.

"Pripremne duele smo dogovorili i prije žrijeba za grupnu fazu Lige šampiona, a ispostavilo se da ćemo već u avgustu imati priliku da igramo protiv dva tima koji su rivali i u grupi. Brest i Ramniku Vlčea su se pojačali sa nekoliko novih igračica, tako da će predstojeći dueli biti odlična prilika da se uvjerimo u njihove kvalitete i dobijemo dragocjene informacije. I jedni i drugi su par sedmica ranije počeli pripreme u odnosu na nas, ali to nam i odgovora da bi ih osjetili kada su u prednosti u odnosu na nas, što siguran sam, neće biti slučaj u oktobru i novembru kada budemo igrali zvanične mečeve", zaključio je Adžić.

Nova sezona Lige šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici gostovati francuski Brest.

Rivali su u grupi su još rumunska Rimniku Vlčea i njemački Bitighajm, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirana tima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније