Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

21. 06. 2019. 13:10 >> 13:32

JOHANSON

"Imamo realne šanse za glavnu rundu"

Imamo realne šanse da se plasiramo u glavnu rundu Svjetskoga prvenstva u Japanu, ocijenio je selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće na Svjetskom prvenstvo, koje će u decembru biti održano u Japanu, u grupi C sa Rumunijom, Mađarskom, Španijom, Senegalom i Kazahstanom, odlučeno je žrijebom koji je održan u Tokiju.

"Mogli smo da dobijemo i teže, ali i lakše protivnike u grupnoj fazi. U grupi su četiri dobre reprezentacije koje će se boriti za tri mjesta koja vode u glavnu rundu. Rumunija, Mađarska i Španija imaju dobre sastave, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u glavnu rundu", rekao je Johanson.

Johanson je kazao da "lavice" imaju više od pet mjeseci da se kvalitetno spreme i prikupe sve potrebne informacije o protivnicima.

"Najvažnije je da podignemo naš nivo igre, da budemo na potrebnom nivou i da u svakom meču damo maksimum. Do Svjetskog prvenstva imamo i nekoliko duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to će biti dobre provjere", dodao je Johanson.

Strateg "lavica" ističe da je primarni cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju,

"Svjetsko prvenstvo je takmičenje od izuzetnog značaja za nas zbog konačnog cilja, a to je borba za Olimpijske igre u Tokiju. Primarni cilj je, dakle, da osiguramo jedno od mjesta koja vode na kvalifikacioni turnir", istakao je Johanson.

Kapitenka Jovanka Radičević smatra da je grupa mogla da bude laška.

"Dobili smo tešku grupu, činjenice je da smo mogli da dobijemo i težu, ali i lakšu. Sistem takmičenja je promijenjen i sigurno je da imamo težak put do cilja, a to je mjesto koje će nam ostaviti šansu da se borimo za plasman na Olimpijske igre. Idemo u Japan sa željom da se borimo u svakom duelu, jer znamo da možemo da igramo sa svima. To je ono po čemu je Crna Gora prepoznatljiva i tako će biti u budućnosti", zaključila je Radičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније