Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

31. 08. 2013. 21:15 >> 21:15
1

OD 2014.

Stojanović brani za Katar

Od reprezentacije Crne Gore se oprostio prije tačno tri godine, tada je to uradio zbog bola u leđima, ali izgleda da je bol prošla, tako da se jedan od najboljih svjetskih rukometnih golmana Goran Stojanović vraća reprezentativnim obavezama. Ipak nije riječ o našoj reprezentaciji, već će golman Rajn Nekar Levena braniti za reprezentaciju Katara.

Kako Handball Montenegro  saznaje, Goran Stojanović je juče u društvu najboljeg rukometnog menadžera na planeti Saše Bratića i selektora Katara Valera Rivere, te njegovog pomoćnika Veroljuba Kosovca potpisao ugovor sa katarskom federacijom, tako da će Goran već početkom naredne godine nastupati za tu zemlju na prvenstvu Azije, a onda 2015. godine u Dohi predvoditi istu selekciju na Svjetskom prvenstvu.

Prema našim informacijama, Danijel Šarić je bio prvi pik katarskih šeika za gol njihove selekcije, čak je čuvar mreže Barselone prije dva mjeseca boravio u Dohi, gdje je bilo sve dogovoreno, ali ne i potpisano, tako da su se šeici predomislili i brzo reagovali dovođenjem našeg tridesetšestogodišnjeg golmana, koji će krajem sljedeće nedjelje dobiti katarski pasoš.

Trenutno najplaćeniji golman Bundeslige je posljednji meč za našu reprezentaciju odigrao 16. januara 2010. godine u Alkamu, kada je selektor bio sadašnj trener Lovćena Kasim Kamenica. Nakon neuspjeha u tim kvalifikacijama Stojanović je digao sidro, da bi zatim uslijedilo osipanje reprezentacije – otišli su Aleksandar Svitlica, Novica Rudović, Golub Doknić, Petar Kapisoda (koji se zatim vratio), Žarko Marković, Fahrudin Melić.

Nedavno je i sedamnaestogodišnji pivot (198 cm) iz Nikšića – Jovo Damjanović -potpisao petogodišnji ugovor sa katarskom federacijom, a u bogatu zemlju otišao je i šesnaestogodišnji desni bek Jovan Gačević iz Mojkovca, tako da čelni ljudi RSCG jednostavno moraju brzo reagovati i spriječiti osipanje mladih i perspektivnih igrača.

Stojanović je karijeru počeo u Baru, zatim je nastupao za Lovćen, jednu sezonu je bio u Grashopers Cirihu, da bi zatim pet sezona nosio dres Gumerzbaha, gdje je postao legenda kluba i donio im dva EHF Kupa, te jednom osvajio domaći Kup. Od 2011. godine Stojanović brani gol super jakog Rajn Nekar Leven koji u tom trenutku pravi top ekipu u cilju napadanja šampionske titule u Bundesligi, ali gigant iz Manhajma nije mogao da se na pravi način suprotstavi Kilu i Hamburgu.

(tekst i foto:handballme.me)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније