Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Arena / Pobjeda ]

01. 04. 2019. 11:43   >>  11:11

PROBLEM S LEĐIMA

Rajčić: Vjerujem da ću ekipi pomoći u nedjelju

Spremam se kao da sam u treningu za Vajpers u Ligi šampiona, poručila je povrijeđena golmanka rukometašica Budućnosti Marina Rajčić.

Španska golmanka Darli di Zogba se oporavila od problema sa listom, počela je da trenira. Dobra vijest za Budućnost. Marina Rajčić možda se ekipi priključi od utorka ili srijede.

Prvi četvrtfinalni duel sa Vajpersom u Ligi šampiona zakazan je za 7. april u "Morači".

Povreda leđa golmanke Budućnosti nije alarmantna, ali je u najnezgodnije vrijeme stigla. Posljednje dvije sedmice Marina ne trenira, ustala je iz kreveta prije dva dana i lagano hoda. Svaka druga vrsta napora trenutno je nepoželjna.

“Trenutno ovo nije mrvica, već ogroman napredak u oporavku. Bukvalno nijesam mogla da hodam, bila sam u krevetu. Sad mogu sama da završim neke svoje obaveze, ustanem, sjednem bez velikog bola… Čekam, nadam se, vjerujem da ću ekipi pomoći u nedjelju. Moja želja je ogromna. Darli se oporavila, što je dobra vijest”, kazala je naša golmanka.

Marina priželjkuje potpuni, brzi oporavak, svjesna da bi je neki nepromišljeni, nagli pokret mogao vratiti na početak.

“Ipak su to leđa, zbog čega moram polako da ulazim u radne obaveze. Korak po korak, ali bih voljela da se do utakmice oporavim, jer mi je iz sata u sat bolje. Možda za dva do tri dana krenem sa nekim lakšim stvarima, kao sa trčanjem. Ne moram odmah na gol da stanem”, rekla je Rajčić.

Do povrede leđa došlo je u teretani, zbog neprilagođene težine.

“Inače, imam problem sa leđima. Do povrede je moglo da dođe i dok šetam, iz čista mira. Ubuduće ću pametnije, radiću sa svojom težinom, jer zaista moram leđa da čuvam. Već postoje neke promjene. Prvi magnet je urađen u septembru prošle godine, nakon nekoliko mjeseci novi i utvrđene su promjene na lumbalnom dijelu. To nije dobro, pa i minimalna promjena može da bude nezgodna. Ali, najgori dio je prošao, mogu da hodam, radim vježbice kako bih sačuvala mišiće od ležanja”, objašnjava Rajčić.

Bez obzira što nije na treninzima, sprema se jednako precizno kao i ostatak tima za Vajpers.

“Spremam se kao da sam u treningu, na kraju krajeva ne mogu za dvije sedmice da izgubim golmanske vještine”, dodala je Rajčić.

Vajpers?

“Igraju lijep rukomet, raznovrstan, sa iskusnom golmankom, koja je bolja od prošle sezone. Imaju dobre šutere, daju golove i sa devet metara. Mnogo su jaki. Zbog toga smo trenirali sa muškarcima da bi stekli osjećaj brze kretnje i promjene pravca koju radi Vajpers. Potrebna nam je i za to ogromna energije”, smatra Rajčić.

Ključ uspjeha je u odbrani.

“Bukvalno ih moramo svesti na našu igri, a biće teško jer su brze, jake, svjesne šanse, kao i mi. Neće u Podgoricu doći na izlet”, smatra Rajčić.

Razlikom se neće opterećivati.

“Treba da igramo našu igru. A ekipa poput norveške zahtijevaće dosta faulova, trošenja energije u odbrani. Svaka lopta biće važna. Hrabri što smo u posljednje vrijeme djelovale sigurnije”, dodaje Rajčić.

Marina želi plasman na fajnalfor. Prošle godine u dresu Meca, kao i Budućnost, nije uspjela da dođe do završnice.

“Znamo što nam treba za povoljan rezultat. Ovo nije nemoguća misija. Moramo da damo sto odsto i više od onoga što možemo”, zaključila je Rajčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније