Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

15. 03. 2019. 22:24 >> 21:49

RUKOMETNI SAVEZ CG

Najperspektivnijim rukometašima stipendije

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) potpisao je stipendijske ugovore sa osam najperspektivnijih rukometaša i rukometašica, kazao je predsjednik te asocijacije Petar Kapisoda. Stipendisti RSCG-a su Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović, Maša Mitrović i Jelena Vukčević.

Kapisoda je naglasio da RSCG prvi put uručuje stipendije najtalentovanima, navodeći da je izbor izvršen na predlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija.

"Na ovaj način pokazujemo brigu o njima i odajemo im priznanje za uloženi trud i vrhunski odnos koji su u dosadašnjim karijerama, pokazali prema obavezama. Takav pristup ih je doveo do statusa najperspektivnijih u sportu u kome je Crna Gora uvijek imala velike talente i pojedince, koji su je na najbolji način reprezentovali na međunarodnoj sceni", kazao je Kapisoda.

On je naglasio da je stipendija usmjerena i na budućnost.

"Ona je na određeni način i obaveza svima koji je danas dobijaju da u narednom periodu budu još bolji, kako bi opravdali ukazano povjerenje i bili uzor svojim vršnjacima. Čestitam im sa željom da im ova stipendija bude podstrek za naredni period i da ispune sve zacrtane ciljeve na profesionalnom planu. Oni su pojedinci na kojima Crna Gora gradi svoju rukometnu budućnost. Siguran sam da će i savez i resorno Ministarstvo uraditi sve da ih podrži u razvoju njihovih karijera", kazao je Kapisoda.

Radojica Čepić kazao je da je stipendija priznanje za njihov dosadašnji rad i potvrda da Rukometni savez Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih, vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta.

"Za nas je velika čast što smo izabrani za stipendiste u veoma širokom krugu perspektivnih rukometaša i rukometašica, i na tome smo zahvalni onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Istovremeno, stipendija je i velika obaveza, jer moramo da je opravdamo na najbolji mogući način i da budemo pravi predstavnici generacija kojima pripadamo", kazao je Čepić.

On je u ime stipendista obećao da će ulagati još veći napor i imati još bolji pristup prema obavezama, kako bi opravdali ukazano povjerenje, ali i na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, savez i iznad svega svoju državu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније