Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

26. 08. 2013. 17:59 >> 18:00

RUKOMETNI TRENERI

Rivera i Hergeirson najbolji, Adžić treći

Selektor Španije Valero Rivera i Islanđanin Torir Hergeirson, selektor rukometašica Norveške, najbolji su treneri muške, odnosno ženske ekipe u 2012. godini, u izboru Svjetske rukometne federacije.

 

 

Od 7. jula do 1. avgusta glasali su navijači, novinari i poseban stručni žiri IHF-a, a, kako je juče objavila svjetska kuća rukometa, Rivera i Hergeirson su dobili po 33 posto glasova.

Hergeirson, koji je prošle godine sa Norveškom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu i srebro na Evropskom prvenstvu u Srbiji, odbranio je ovo priznanje od 2011. godine.

Rivera, „rukometni Ferguson“, koji je punu 21 godinu vodio Barselonu (od 1984. do 2005. godine), sa kojom je osvojio čak 71 trofej (pet Liga šampiona), prvi put je izabran za trenera godine u izboru IHF-a.

Zaista neočekivano čovjek koji je u 2012. godini vodio Budućnost do titule klupskog prvaka Evrope, a sa reprezentacijom osvojio olimpijsko srebro i titulu prvaka Evrope – Dragan Adžić zauzeo tek treće mjesto, sa 20 posto glasova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније