Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 02. 2019. 15:32 >> 15:05
1

70 GODINA POSTOJANJA

Monografija i dokumentarac za jubilej ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost veliki jubilej, 70 godina postojanja, obilježiće izdavanjem momografije i dokumentarnim filmom, saopštila je predsjednika Radmila Petrović.

Ona je kazala da mali broj kluba u državi, ali i u regionu, može da se pohvali takvim jubilejom.

"Pripala mi je izuzetna čas da budem na čelu plave porodice koja od 13. februara 1949. godine ispisuje najljepše rukometne, ali i ukupno sportske stranice. Sedam decenija postojanja obavezuje nas da se odužimo onima koji su zaslužni za izdizanje Budućnostzi na nivo evropskog velikana", kazala je Petrović na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da će tim povodom 28. februara biti organizovana svečana akademija u Crnogorskom narodnom pozorištu.

"Uz produkciju Centra za multimedijalnu produkciju ušli smo u završnu fazu snimanja dokumentarnog filma o klubu koji potpisuje reditelj Blagota Marunović, a koji ce biti premijerno prikazan na svecanoj akademiji", kazala je Petrović.

Ona se zahvalila svima koji su ostavili svoj trag u Budućnosti, ali i onima koji su sada dio kluba.

Prema riječima jednog od urednika monografije ŽRK Budućnost, Miloša Pavićevića činiće je 230 strana sa oko 350 fotografija.

"Specifična je i po tome što su vođeni neposredni razgovori sa igračkim legendama kluba, trenerima i predsjednicima. napravljen je pregled najznačajnih rezultata i uspjeha kluba, pojedinaca koji su ostavili najdublji trag u bogatoj istoriji najtrofejnijeg crnogorskog kluba. Istorijat kluba donosi podsjećanje na najveće rezultate, a to su evropski trofeji, uspjesi u regionalnim okvirima i u okviru četiri države – SFRJ, Jugoslavija, SCG i CG", kazao je Pavićević.

On je istakao da je u monografiji napravljen pregled svih rezultata Budućnosti na evropskoj sceni, odnosno od 1984. do danas.

"Podsjetićemo na legende kluba i igračice koje su pisale istoriju, njih ukupno 32, a koje su ostavile poseban pečat u prethodnih sedam decenija. Napravljen je i pregled svih trenera, predsjednika, ali i stranih igračica koje su nosile dres kluba te podsjećanje na njihov doprinos u izdizanju Budućnosti na nivo evropskog giganta. Podsjetićemo na igračice Budućnosti koje su bile dio reprezentativnih uspjeha kako prethodnih država – SFRJ, Jugoslavije i SCG, tako i Crne Gore nakon obnove državnosti", kazao je Pavićević.

On je podsjetio da najtrofejniji crnogorski klub u svojim vitrinama ima šest evropskih trofeja - po dva Lige šampiona i Kupa pobjednika kupova i po jedan IHF Kupa pobjednika kupova i IHF Kupa.

"Ima i šest titula pobjednika Regionalne lige, kao i 30 naslova šampiona države i 23 naslova pobjednika nacionalnog Kupa", kazao je Pavićević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније