Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

29. 01. 2019. 18:25 >> 19:27
2

ZVANIČNO

Petar Kapisoda na čelu Rukometnog saveza

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac, Petar Kapisoda novi je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza, odlučeno je danas na Skupštini te asocijacije.

On je na toj funkciji naslijedio Zorana Radojičića, koji je nedavno podnio ostavku.

"Ne volim da pričam ovako, tokom karijere sam uvijek želio da me igre definišu. Uloga koja mi je povjerena zahtijeva punu posvećenost i lojalnost. Siguran sam da ću biti dostojan te uloge, kao i da ću dati cijelog sebe u ostvarivanju rukometnih ciljeva. Savez je moja druga kuća. Posvetiću se maksimalno crnogorskoj djeci", rekao je Kapisoda.

Za tu funkciju bio je predložen i Vesko Mujović, ali on nije dostavio potvrdu da prihvata kandidaturu.

Kapisoda se, dvije godine nakon što je smijenjen sa mjesta direktora reprezentacije, vraća u Rukometni savez Crne Gore.

Kao igrač, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzane medalje na svjetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine, a 2008. godine bio je član prve crnogorske selekcije koja je igrala na velikom takmičenju.

Skupština je prethodno usvojila izmjene Statuta Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu. 

Dogovoreno je da novi saziv UO na prvoj sjednici definiše primjedbe i predlog o izmjenama Stauta, o kojima će se izjasniti Skupština, koja će biti zakazana najkasnije za mjesec.

Primjedbe su dostavili predstavnici rukometnih klubova Lovćen i Zabjelo.

Skupština je usvojila i izvještaj o radu Upravnog odbora u periodu između dvije skupštine, dok će Završni račun i Izvještaj Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju biti na dnevnom redu naredne sjednice jer su materijali kasno dostavljeni delegatima.

Skupštini je prisustvovalo 16, od ukupno 30 delegata. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније