Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

zrkb.me [ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2019. 17:11 >> 16:46

LIJEPA UVERTIRA ZA LŠ

Nova pobjeda "plavih" pred duel sa Kopenhagenom

Rukometašice Budućnosti upisale su šestu pobjedu u isto toliko mečeva Regionalne lige. Izabranice Dragana Adžića u drugom meču na trećem turniru koji se održava u Ljubljani savladale su domaći Krim 25:21 (14:13).

"Plave" su u prvom meču u Ljubljani slavile protiv Rudara (22:12), a uz pobjedu koju su protiv Krima upisale i u prijateljskom duelu, napravile su sjajnu uvertiru pred nastavak Lige šampiona i gostovanje Kopenhagena koji u "Moraču" stiže 27. januara.

Nakon maksimalnog učinka i četiri pobjede na turnirima u Podgorici i Jagodini, Milena Raičević i saigračice nastavile su niz i na turniru u Ljubljani na kojem su bile bolje od Rudara i Krima.

U glavnom gradu Slovenije, naše šampionke slavile su i u prijateljskom meču protiv Krima, sa kojim su odradile i nekoliko zajedničkih treninga što je za oba tima bila prilika za uigravanje pred nastavak Lige šampiona.

Krim je bio ravnopravan rival u prvom poluvremenu, u prvih 15-ak minuta bio i u vođstvu, ali su naše djevojke preokrenule u finišu prvog dijela i na veliki odmor otišle sa minimalnom prednošću (14:13).

U nastavku su dvostruke šampionke Evrope održavale prednost, koja je u tri navrata iznosila i šest golova (23:17, 24:18 i 25:19).

U duelu protiv Krima, Milena Raičević i Đurđina Jauković bile su najefikasnije sa po šest golova, Ema Ramusović je postigla četiri, dok je Itana Grbić tri puta zatresla protivničku mrežu.

Sanja Premović je upisala dva, a po jedan gol Branka Konatar, Kristina Laslo, Ivana Godeč i Nina Bulatović.

U redovima slovenačkog tima, Polona Barič je bila najbolja sa osam, dok je Tjaša Stanko upisala šest golova.

Glavna runda Lige šampiona startuje posljednjeg vikenda januara, a Budućnost 27. dočekuje Kopenhagen.

Rivali u grupi 1 su još ruski Rostov Don i francuski Brest.

Rostov Don ima sedam, Budućnost šest, Mec pet, Kopenhagen tri, Brest dva, a Odenze jedan bod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније