Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 08. 2013. 22:30 >> 22:31

OSTVARENJE SNA

Marković u Hamburgu!

Aktuelni prvak Evrope Hamburg će u sezoni koja slijedi u svojim redovima imati jednog Crnogorca. Žarko Marković je potpisao juče dvogodišnji ugovor sa šampionom Evrope, nakon čega je zadužio dres sa brojem 77 (s obzirom da je broj 7 zadužio Matijas Flor, te 17 Petar Đorđić) i odradio prvi trening sa Duvnjakom, Đorđićem, Lackovićem, Lindbergom, Hensom, Biterom…

“Presrećan sam, ostvario mi se dječački san, došao sam u najbolji klub na svijetu i moje srce kuca samo za Hamburg”, bile su prve riječi Markovića na jučerašnjem predstavljanju.

Sala za pres konferencije u jednoj od najljepših Arena na planeti – O2, bila je mala da primi sve novinare, prijatelje kluba i najvatrenije navijače koji su poželjeli dobrodošlicu našem desnom beku koji je zatim nastavio.

“Velika mi je čast što ću u narednom periodu nositi dres aktuelnog prvaka Evrope i igrati sa najvećim rukometnim zvijezdama poput Duvnjaka, Lackovića, Hensa, Đorđića, Bitera. Takođe, posebno zadovoljstvo mi pričinjava što ću raditi sa jednim od najboljih trenera današnjice Martinom Švalbom koji je svoje znanje potvrdio osvajanjem Lige šampiona u nikad jačoj konkurenciji”, rekao je Marković.

Žarko Marković je nedavno raskinuo ugovor sa Gepingenom, sa kojim je upravo protekle sezone protiv Hamburga i Kila pokazao svoju klasu. Na dva meča protiv HSV-a postigao je 17 golova, što je bio signal za čelne ljude kluba da ga dovedu nakon što je postao slobodan igrač.

Marković je uporedo imao bogate ponude iz Katara, zatim Vesprema, Veclara, Magdeburga, Metalurga, čak ga je i Vardar želio vidjeti u svojim redovima, ali je on izabrao klub čiji se poziv jednostavno ne odbija. Za sve to je zaslužan njegov menadžer Saša Bratić.

“U životu i sportskoj karijeri je najvažnije imati dobrog menadžera, a ja imam najboljeg na svijetu i ne pretjerujem kada to kažem”,kazao je Marković za Handball Montenegro.

Hamburg je protekle sezone iznenadio sve ljubitelje rukometa u Kelnu. Osvojio je naslov prvaka, što će i te kako biti teško ponoviti u sezoni koja slijedi, iako je Marković po navici veliki optimista.

“Nemam dilemu zašto sam došao ovdje. Želim da dam svoj doprinos u ostvarivanju najviših ciljeva. Želim da osvojim Bundesligu i Kup Njemačke, vjerujem da ćemo skinuti Kil sa trona, dok se u Ligi šampiona nadam da možemo ponovo do fajnal fora, a onda je sve moguće”, jasan je Marković.

 (tekst i foto: handballme.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније