Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

22. 10. 2018. 16:36 >> 16:14
8

"LAVOVI" POČELI PRIPREME

Mrvaljević: Borozan i svi ostali su dobrodošli

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore favorit je protiv Farskih Ostrva i rival u tom meču nema šta da traži, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crna Gora i Farska Ostrva odigraće u srijedu u Podgorici utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Crnogorske rukometaše u nedjelju očekuje gostovanje Ukrajini.

Roganović, koji će u Podgorici debitovati na novoj funkciji, kazao je da treba biti oprezan, ali i realan.

"Farska ostrva nemaju šta da traže. Svi igraju rukomet, tako i Farska Ostrva. Ukrajina je nezgodna, pogotovo na njihovom terenu. Imamo kvalitet, potencijal i nadam se da ćemo prvu akciju završiti na najbolji način. Optimisti smo, raduje me poziv i posao, nadam se da ću sa svojim timom obradovati crnogorsku javnost", kazao je Roganović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da crnogorskoj reprezentaciji "ide na na ruku" promjena sistema kvalifikacija i što je broj učesnika povećan sa 16 na 24 ekipe.

"To nam olakšava posao", rekao je Roganović.

On je naglasio da je Ukrajina izdanak stare ruske škole i da je čine većina igrača učesnika Lige šampiona, Motora iz Zaporožja.

"U gostima kod takvih ekipa ne može se ništa garantovati, osim da ćemo biti pripremljeni i da ćemo pokušati da napravimo dobar rezultat. Što se tiče Danske i aprilskih mečeva zna se ko je favorit, ali su pred našim navijačima padali Švedska i Njemačka, zašto ne bi i Danska", kazao je Roganović.

On je najavio krajem decembra novo okupljanje, sa mlađim igračima, kao i početkom januara dvomeč sa Hrvatskom.

Roganović se zavalio čelnicima saveza na ukazanoj šansi, časti i obavezi koju uloga selektora nosi.

Sportski direktor Draško Mrvaljević kazao je da imaju težak zadatak, ali da će uložiti sve znanje koje imaju da zajedno sa igračima sprovedu željeno na pravi način i ostvare rezultate.

"Imamo određenih problema, zdrastveni bilten nije na zavidnom nivou. Sa onim momcima koji su tu i voljni imamo sa čim da se suprostavimo Farskim Ostrvima i Ukrajini. Očekujem povoljan rezultat i da ćemo ostvariti ono što smo planirali", rekao je Mrvaljević.

On nije želio preciznije da odgovori o statusu Vuka Borozana, navodeći da su igračem Vardara razgovarali.

"Imamo svoje mišljenje oko toga, što se tiče nas nećemo više to komentarisati. Momci koji su došli maksimalno su motivisani i koncentrisani. To je pravi put i u tom pravcu treba gledati. Svi su u reprezentaciju dobro došli sa uslovima koje treba da zadovolje, na terenu i van njega", rekao je Mrvaljević.

Duel Crne Gore i Farskih Ostrva na programu je u srijedu u 17 sati i 30 minuta u sportskom kompleksu Verde.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније