Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina, objavila B.B. ]

05. 10. 2018. 15:37 >> 15:19

"PLAVE" STARTUJU U LŠ

Poštovanje Odenzeu, ali žele pobjedu

Budućnost respektuje Odenze, njihov kvalitet i trofejnog stručnjaka na klupi Jana Pitlika, ali želi pobjedu i da uspješno počne novu sezonu u kojoj je krajnji cilj plasman na finalni turnir Lige šampiona, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Budućnost i danski Odenze odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola A grupe Lige šampiona.

Crnogorski šampion novu sezonu očekuje jači za povratnice Katarinu Bulatović, Anđelu Bulatović i Marinu Rajčić.

Trener Dragan Adžić kazao je da se nada da će i njegov tim krenuti pobjedom, kao što su to uradili košarkaši Budućnosti u prvom meču nakon renoviranja dvorane.

"Moramo da podižemo formu kroz Ligu šampiona, nije nam prvi put i znamo da se pripremamo u takvim okolnostima za svaki naredni meč. Želja je da dođe do stabilizacije igre djevojaka koje su iznijele teret prošle sezone. Imali smo veliki broj provjera u pripremnom periodu, u nekim duelima nedostajale su nam Katarina Bulatović i Milena Raičević, ali sada smo kompletni i spremni za izazove u Ligi šampiona", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je važno da u igri ne bude oscilacija koje su se primjećivale prošle sezone.

"Uz povratak tri iskusne igračice, vjerujem da možemo biti konkurenti svim timovima. Vardar više nije u Ligi šampiona, ali Đer, CSM Bukurešt i Rostov Don imaju jasan cilj da idu do samog kraja. Brest je uložio značajna sredstva, Mec je uvijek tu i sa visokim ambicijama. FTC ima dobar tim, tako da je izvjesno da makar deset timova na početku sezone objektivno misli da može do finalnog turnira", rekao je Adžić.

Desni bek Katarina Bulatović, kazala je da se nije vratila u Budućnost da bi izborila samo plasman u glavnu rundu ili četvrtfinale.

Ona je naglasila da cilj mora da bude plasman na finalni turnir u Budimpešti.

"Odenze u svojim redovima ima veliki broj danskih reprezentativki, detaljno smo ih analizirale, iako naravno nećemo otkrivati karte uoči meča. Očekujem da će odbrana biti na zavidnom nivou, to će nam biti potrebno, jer imaju dosta bekova koji mogu da daju gol i izvan devet metara", kazala je Bulatović.

Prema riječima Tatjane Brnović ekipa Odenzea je debitant u Ligi šampiona, navodeći da tim koji predvodi iskusni stručnjak Jan Pitlik ima visoke ambicije u predstojećoj sezoni.

"Važno je da vjerujemo jedna u drugu, a biće nam značajna i podrška navijača. Dugo smo se spremale za danski tim, tačnije od početka priprema koje su nam brzo prošle, jer smo imale veliki broj kontrolnih utakmica. Odenze je odličan tim, koji predstavlja okosnicu danske reprezentacije, imaju dobre šutere i zahtjevaju našu maksimalnu pažnju od prvog do posljednjeg minuta", kazala je Brnović.

Duel Budućnosti i Odenzea počeće u 19 sati, a ulaz u dvoranu je besplatan.

U drugom meču prvog kola grupe A, Mec u nedjelju (15 sati) dočekuje Larvik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније