Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Beta ]

05. 04. 2018. 16:52 >> 16:50

U 72. GODINI

Umro Branislav Pokrajac

Legendarni srpski i jugoslovenski rukometaš i trener Branislav Pokrajac umro je u Beogradu u 72. godini, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS). Čuveni Profesor rukometom je počeo da se bavi kao učenik Pete beogradske gimnazije, a igrao je za ORK Beograd, Crvenu zvezdu i Dinamo.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 180 puta, postigao 510 golova i osvojio olimpijsko zlato u Minhenu 1972. godine, kao i dvije bronze 1970. u Francuskoj i 1974. u Njemačkoj na svjetskim prvenstvima. Dvaput je proglašavan za najbolje lijevo krilo na svijetu, a igrao je i za tim Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Kao trener predvodio je Jugoslaviju do olimpijskog zlata u Los Anđelesu 1984. godine, odnosno srebra 1982. i bronze 2001. u Francuskoj na svjetskim prvenstvima.

Radio je u zemlji i inostranstvu, kako sa klubovima, tako i sa reprezentacijama Španije, SAD-a, Egipta i Katara.

Bio je profesor rukometa na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Beogradu.

Za postignute uspjehe u rukometu dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније