Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 04. 2018. 17:35   >>  17:30

EHF NEDJELJA

Ševaljević: Navikli na probleme

Novi kapiten muške seniorske rukometne reprezentacije Vasko Ševaljević ističe da će i oslabljeni sastav imati puno koristi od prijateljskih mečeva sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Aprilska EHF nedjelja okupila je naše rukometne reprezentativce u Podgorici, gdje će u okviru kratkih priprema biti odigrane dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Ti dueli biće odigrani 6. i 7. aprila od 18 sati i 30 minuta u Univerzitetskom sportskom centru.

Crnogorske rukometaše, kao što je poznato, čekaju dueli junskog "baraža" sa Hrvatskom za plasman na Svjertsko prvenstvo. Na ovom okupljanju nema Vuka Borozana, Vladana Lipovine, Miloša Vujovića i Nebojše Simovića, ali selektor Dragan Đukić ne sumnja da će planirano biti i ostvareno i da će u junu naš državni tim biti znatno jači.

Nakon što su kapiten Rade Mijatović i Igor Marković odlučili da prepuste svoje mjesto mlađim snagama novi predvodnik "lavova" biće iskusni bek francuskog Tuluza Vasko Ševaljević.

"Problemi sa povredama i ostalilm pehovima stalni su pratilac naše reprezentacije. Tako je i sada, ali vjerujem da ćemo prevazići sve poteškoće i da ćemo biti na visini zadataka u narednim utakmicama. Ovo okupljanje prilika je da ispravimo gdje smo griješili na evropskiom šampionatu i poradimo na popravljanju učinka", rekao je Ševaljević.

Jedan od najiskunijih naših rukometaša smatra da je još rano govoriti o duelima sa jakom hrvatskom selekcijom.

"Susreti sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine poslužiće da se što bolje uigramo i da selektor isproba nekoliko novih kandidata. Nema mnogo vremena do junskih utakmica "baraža", jer se jake evropske lige završavaju tek krajem maja.Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima hrvatske selekcije. U pitanju je reprezentacija koja ima po dva-tri kvalitetna igrača na svim pozicijama. Nijesu možda jaki kao nekada, ali i dalje su veoma moćni. Favoriti su, ali mi smo pokazali da smo kadri da u nokaut mečevima priredimo iznenađenje", ističe kapiten naših rukometaša Vasko Ševljaević.

Željko Šoć, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније