Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

10. 03. 2018. 22:03 >> 22:05
3

ADŽIĆ ZADOVOLJAN UPSKOS PORAZU

Dobra provjera za duele sa Đerom

Za Budućnost je privilegija igrati međusobne duele protiv Vardara, a djevojke su pružile najbolje izdanje u ovogodišnjim okršajima protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza u posljednjem kolu glavne runde Lige šampiona.

Rukometašice Budućnosti porazom od Vardara 30:25 (15:12) zaključile su glavnu rundu Lige šampiona, ali su u prošlom kolu osigurale plasman među osam najboljih, pa drugi poraz od makedonskog tima u glavnoj rundi nije uticao na rezultat.

"Nama je privilegija što imamo priliku da igramo ovoliko utakmica protiv Vardara. Ti dueli puno znače i nama i njima, a djevojke su pružile najbolje izdanje u ovogodišnjim duelima protiv Vardara. Želja nam je bila da imamo ovakvu provjeru, to smo i dobili i vjerujem da ćemo poslije ovog izdanja s većim samopozdanjem dočekati i Đer u četvrtfinalu", kazao je Adžić, objavljeno je na klupskom sajtu.

On je istakao da je pobjednika odlučilo nekoliko tehničkih grešaka i lakih golova koje su njegove izabranice primile u drugom poluvremenu.

"Promašaji su, međutim, i očekivani kada znate da protivnik na golu ima sjajan tandem kao što su Lejno i Susljijna. Mogli smo kvalitetnije da odigramo u odbrani, a igračicama ne zamjeram na promašajima jer je to sastavni dio igre. Volio bih da se sretnemo na finalnom turniru, ukoliko to ne bude slučaj, onda im želim da osvoje trofej jer to i zaslužuju s obzirom na to koliko pobjednica imaju u svojim redovima", izjavio je Adžić.

Sanja Premović istakla je da ”plave” moraju da budu zadovoljne izdanjem koje su pružile protiv favorizovanog protivnika, a koje predstavlja dobru uvertiru pred duele protiv Đera u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

"Dosta dobro smo otvorile duel u oba pravca, igrale dug napad, a bile kompaktne u odbrani. I u nastavku smo dobron krenule, ali nakon toga napravile i nekoliko tehničkih grešaka, što nas je udaljilo od boljeg rezultata. Moramo da budemo zadovoljno poslije ovog meča, jer smo potvrdila da smo podigle formu i ovo je dobra uvertira pred Đer", kazala je Premović.

Pivot Vardara Dragana Cvijić, koja je do ove sezone nosila dres Budućnosti, na konferenciji za novinare nakon meča pozvala je navijače Budućnosti da napune ”Moraču” i podrže mladi tim u četvrtfinalu protiv Đera.

"Došla sam na konferenciju i tražila da se ja obratim medijima, jer želim da pozovem publiku da podrži Budućnost protiv Đera. Plasman među osam najboljih je ogroman uspjeh za ovaj mladi tim. Presrećna sam kada igramo utakmice protiv Budućnosti jer je to prilika da napredujemo i mi i oni. Zadovoljstvo je igrati protiv Budućnosti jer uvijek izvuku maksimum i znamo da moramo da pružimo sve od sebe da bi došle do pobjede. Vjerujem da će navijači doći da podrže ovaj tim u četvrtfinalu bez obzira na to kakav će biti rezultat protiv favorizovanog protvnika jer su ove djevojke zaslužile punu dvoranu kao što su je sinoć imali košarkaši Budućnosti", kazala je Cvijić.

Prvi četvrtfinalni duel Budućnosti i Đera igra se 7. aprila u Podgorici, a revanš u Mađarskoj na programu je sedam dana kasnije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније