Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Dnevne novine; B.V.

30. 01. 2018. 10:45   >>  10:14 8

MEDALJA NA OI

Eurosport snima film o "lavicama"

Nezaboravno ljeto 2012, kada se Crnom Gorom kao nikada osjećao duh olimpizma, dobiće svoju filmsku verziju. Olimpijski kanal (zvanični kanal Međunarodnog olimpijskog komiteta) i čuvena televizija Eurosport donijeće priču o crnogorskim rukometašicama koje su te godine osvojile srebro na Igrama u Londonu.

 

Film o “lavicama” zove se “One” i biće dio serijala o zemljama koje su na Ljetnjim olimpijskim igrama osvojile po jednu medalju.

Tročlana ekipa iz Španije: Hoakin Torents, Hoze Luis Pimulije i Hesus Havijer Ruis, potpomognuta domaćim snagama (njihov domaćin bio kolega sportski novinar Milutin Grgur) u Crnoj Gori su, kroz desetodnevno druženje sa našim rukometašicama, snimali dokumentarni film o podvigu lavica u prijestonici Ujedinjenog Kraljevstva.

Bojana Popović, Milena Raičević, Suzana Lazović, Dragan Adžić, Nikola Petrović, Predrag Bošković, Dušan Simonović, Vesna Medenica, Draginja Vuksanović, Marina Radulović, Slavko Burzanović i Dragiša Dedić govorili su u ovom filmu o nezaboravnim danima u Londonu, ali i iz svog ugla gostima predstavili Crnu Goru…

“Prvi put smo u Crnoj Gori i iz nje nosimo fantastično iskustvo. Zemlja i ljudi su fenomenalni, hrana takođe. Osjećali smo se kao kod kuće”, istakao je Hoakin Torents.

Film “One” donosi priču o putu “lavica” do istorijske medalje, njihov život prije i nakon Olimpijskih igara, povratak u domovinu i nezaboravne scene dočeka na aerodromu i u centru Podgorice…

Naravno, bilo je govora i o rukometu i sportu uopšte u Crnoj Gori iz ugla heroina iz Londona, a poseban akcenat stavljen je na Crnogorke i da li je olimpijska medalja promijenila živote žena u Crnoj Gori, kao i njihov status u društvu.

“Junakinje ovog filma su bile božanstvene, svi ostali sagovornici takođe. Uvijek na usluzi, visoko profesionalni, iskreni i prirodni. Uživali smo radeći, zaista. Nadam se da ćemo i mi tokom montaže i postprodukcije biti na nivou i tako planeti ‘zlatne lavice’ i Crnu Goru predstaviti u pravom svijetlu”, dodao je za kraj Torents.

Premijera filma “One” očekuje se na jesen ove godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније