Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2018. 22:03 >> 21:33
2

RAZOČARAN SUDIJAMA

Vujović: Napravili cirkus od rukometa

Selektor rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović razočaran je sudijskom odlukom da dosude sedmerac za Njemačku poslije isteka vremena, kojom su došli do izjednačenja i boda na Evropskom prvenstvu Hrvatskoj.

"To je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Oni kažu da, ako nijesi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac", ironično je komentirao Vujović poslije utakmice, a prenijeli su slovenački mediji.

Rukometne reprezentacije Slovenije i Njemačke igrale su neriješeno 25:25 u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Njemačka je na devet sekundi do kraja stigla do izjednačenja - 24:24, da bi Slovenija potom na pet sekundi prije isteka vremena stigla do nove prednosti.

Po isteku vremena sudije su označile kraj, ali su poslije protesta reprezentativaca Njemačke pregledale snimak i navodno ustanovile da je Blaž Blogtinšek smetao rivalima da izvedu loptu s centra. On je za to dobio crveni karton, a Njemačkoj je dodijeljen i sedmerac iz kog su došli do izjednačenja - 25:25.

"Prvi put u istoriji primijenjeno je to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudje su dovele utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genzhajmeru, koji niko nije vidio, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupu i dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Njemci su došli u egal u utakmici u kojoj nijesu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričaće se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo da dobijemo Crnu Goru i da uđemo u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uslovima", rekao je Vujović povišenim tonom.

Selektor Slovenije, razočaran odlukom sudija Mindaugasa Gitalisa i Vaidasa Mazeika iz Litvanije, u protestu je stao na gol, ali se poslije kratke rasprave ipak pomjerio i pustio Njemce da izvedu sedmerac.

"Htio sam da napravim sprdnju, neki 'šou'. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smiješnim, jer ga vode debili. Moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani a ja sam takav kakav jesam, pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku", rekao je Vujović.

On je od sudija zatražio objašnjenje poslije utakmice.

"Pitao sam ih zašto nijesu njemačkog igrača isključili napad prije kad smo mi izvodili brzi centar, a oni meni 'Pa, postigli ste gol.' Ja ih pitam zašto nijeste zaustavili vrijeme i isključili ih, a oni meni da 'Nećemo sad o tome'", rekao je selektor Slovenije.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobjede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

"Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po zadnjici od nove tehnologije", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније