Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ rtcg.me/Beta ]

08. 12. 2017. 22:05 >> 22:06
20

SVJETSKO PRVENSTVO

Crna Gora protiv Srbije u osmini finala

Crna Gora će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Srbije, epilog je posljednjeg kola grupne faze.

Srbija je savladala Južnu Koreju 33:28 i osvojila prvog mjesto u grupi D, dok je Crna Gora završila na četvrtom mjestu u grupi C.

Meč se igra u nedjelju, a termin još uvijek nije poznat.

Koreanke su bolje počele meč i povele su sa 4:2 u osmom minutu, a na prvo vođstvo Srbije se čekalo još četiri minuta, kada je Dragana Cvijić postigla gol za 6:5.

Poslije gola Marine Dmitrović za 7:5, rukometašice Južne Koreje su napravile seriju 4:0, povele sa 7:9 i natjerale selektora Ljubomira Obradovića da zatraži tajm-aut. Srbija je, ipak, do kraja prvog poluvremena uspjela da preokrene rezultat, pa se na odmor otišlo rezultatom 15:14.

U 39. minutu Srbija je stekla tri gola prednosti (20:17), ali je uslijedilo nekoliko loših napada što su protivnice iskoristile i izjednačile na 23:23.

Srbija je otpor Južne Koreje slomila u samoj završnici, a tačku na meč stavila je Sanja Damnjanović kada je odvela svoju selekciju na velikih plus četiri.

Crna Gora i Srbija igrale su tri puta na velikim takmičenjima.

"Lavice" imaju dvije pobjede - u polufinalu EP u Beogradu 2012. godine (27:26) i u grupnoj fazi šampionata Starog kontinenta 2014. (22:19).

Na prethodnom prvenstvu svijeta, bio je remi (28:28).

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније