Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: B.V.

20. 11. 2017. 09:13   >>  08:42

JOHANSON PORUČIO

Nasljeđujem jednog od najvećih trenera

Novi selektor rukometašica Per Johanson poručio je da preuzimanje "lavica" doživljava kao veliku privilegiju, dodajući da na toj poziciju nasljeđuje jednog od najvećih trenera, Dragana Adžića.

 

Johanson, aktuelni trener Bukurešta, sjutra će doputovati u Podgoricu, a za Arenu je govorio o motivima da preuzme "lavice".

"To vidim kao privilegiju. Imam priliku da naslijedim jednog od najvećih trenera u istoriji ženskog rukometa. U reprezentaciji vidim potencijal, možemo da odradimo dobar posao. Malo je vremena pred Svjetsko prvenstvo, ali to vidim kao izazov i nijesam dugo razmišljao", kazao je Johanson.

Švedski stručnjak kazao je da pregovori sa Savezom nijesu dugo trajali.

"Prvi kontakti su se desili prije nekoliko dana. U petak smo imali pregovore, a u subotu sam već potvrdio da želim posao selektora i da nam se planovi poklapaju. Bio je potreban dan da raskinem ugovor sa švedskom televizijom oko posla konsultanta. Za mene nije bilo dileme oko toga, treba li da se prihvatim posla", kazao je Johanson.

On je dodao da odlično poznaje naše rukometašice.

"S Majdom Mehmedović koji sam vodio u Bukureštu sam duže razgovorao. Potom i sa igračicama koje se vraćaju u selekciju - Bulatović i Radičević. Razgovarao sam i sa Milenom Raičević, Klikovac i Jovanović koje nažalost neće biti s nama od utorka. Čeka me veliki posao, slično kada sam prošle godine preuzeo Bukurešt, pa smo odmah imali meč s FTC-om u Ligi šampiona. Imam iskustvo s ovakvim situacijama", kazao je Johanson.

Švedski stručnjak je naveo i da ne planira velike promjene u igri.

"Poslu prilazim s ogromnim respektom onih osnova i sistema koje je postavio Dragan Adžić. Malo je vremena, niti ima potrebe mijenjati suštinu tima pred Svjetsko prvenstvo", kazao je Johanson, koji je sa selekcijom Švedske 2010. osvojio evropsko srebro.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj počinje 1. decembra, a Crna Gora je u grupi C sa Danskom, Rusijom, Brazilom, Japanom i Tunisom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније